2014. január 7., kedd

Szerb tehetséggel erősített a holland bajnokaspiráns

Elhagyja hazája bajnokságát Uros Djurdjevic a szerb Rad támadója. A fiatal tehetség Hollandiába teszi át székhelyét és egyből a bajnoki címért harcolhat, amennyiben játéklehetőséghez jut az első csapatban. 

A mindössze 19 esztendős támadó fiatal kora ellenére igen jelentős tapasztalattal bír a felnőttek között, ugyanis csapatában 2011-ben alig 17 esztendősen debütált és azóta 41 mérkőzésen lépett pályára. A Rad az idei szezonban nagyon gyengén szerepel, 15 mérkőzésen csupán 11 pontot szedett össze és összesen 6 gólt lőtt. Djurdjevic az imént említett találatokból kettőt vállalt magára és két ízben előkészítő szerepkörben tetszelgett, így sokat köszönhet neki csapata.

Tehetségére több nyugati klub is felfigyelt, ám a leggyorsabb a Vitesse volt, mely lecsapott rá és hosszútávú 2018.ig szóló szerződést kötött az ifjú csatárral. Azt, hogy milyen szerepet szánnak Djurdjevic számára nem tudni, hiszen a csapat nagyon egyben van és holtversenyben az Ajax csapatával vezetik a bajnokságot. Egy azonban biztos, nagyon jó helyre került a csatár, a fejlődése pedig garantált. Innentől rajta múlik, hogy él-e azt előtte adódó lehetőségekkel.

A felek nem hozták nyilvánosságra az üzlet anyagi részeit, Uros becsült piaci értéke 1 millió euró. A kérők, illetve érdeklődők közt volt a szintén szerb Partizan, illetve a belga Anderlecht.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése