2014. április 3., csütörtök

EL: Hollandiában szerzett előnyt a Benfica

Ellenkező félidőket és Benfica győzelmet hozott az Európa Liga csütörtök esti mérkőzése a hollandiai Alkmaarban. Nehéz helyzetbe került Advocaat csapata, de a párharc még nem úszott el. 

AZ Alkmaar - Benfica 0-1 (0-0)
G: - ill. Salvio (48.)

Remek hangulat és teltház fogadta a csapatokat az AFAS Stadionban, ahol az első percektől kezdve a hazai csapat dominált. A 19. percben kis híján Johannsnon szerzett vezetést, ám lövését Artur lábbal hárítani tudta. Egy perccel később aztán Berghuis előtt adódott lövőhelyzet, a holland nem röstellte ellőni 23 méterről és bizony Artur csak bravúrt bemutatva tudott hárítani. A Benfica nem tudott nagy helyzetet kialakítani az első játékrész során, melyet egy Berghuis lövés zárt, ám a kapuvédő ezúttal is a helyén volt, testtel hárítani tudott.

A második játékrészben mintha az öltözőben ragadtak volna a hazaiak és ez jellemezte az egész félidőt. A 48. percben Viergever az Alkmaar csapatkapitánya hibázott nagyot, nem tudott felszabadítani, ezzel pedig remek helyzetbe hozta a vendégeket, ám egy blokkoló lábról kifelé pattant a labda, melyet az argentin Salvilo kapásból küldött vissza, megszerezve a vezetést és a győzelmet érő egyetlen találatot. A gólt követően az 55. minutumban Rodrigo közeli fejesét védte bravúrosan Alvarado, a spanyol könnyen eldönthette volna a meccset, illetve a párharc sorsát is. A portugálok elemükben voltak, teljesen ellenkező félidőket láthattunk. Az utolsó nagy lehetőség a csereként pályára lépő Lima nevéhez fűződik, csúsztatása kis híján utat talált a kapuba.

Advocaat mester törheti a fejét, hogy a visszavágón milyen taktikával küldi az Estádio da Luz gyepére csapatát, egy biztos, támadni kell a továbbjutás reményében. Jesus mester némileg hátradőlhet és kényelmesen várhatja a visszavágót, de elkényelmesedni nem szabad, hiba lenne. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése