2014. április 3., csütörtök

Baljós árnyak Barcelona és Madrid felett!

Egyre kevesebb szurkoló látogat ki az FC Barcelona és a Real Madrid hazai mérkőzéseire, a klubok lassacskán alig könyvelhetnek el teltházas mérkőzéseket. A "betegség" előbb a katalánoknál ütötte fel a fejét, mostanra azonban már a Bernabeu lelátóit is tizedeli... 

Tény, hogy hatalmas arénákról beszélünk és többnyire a Nou Camp és a Santiago Bernabeu befogadóképessége is meghaladja az európai topklubok arénáit, ám mind idáig ezek a lelátók tömöttek és zsúfoltak voltak. Az FC Barcelona egyes szezon béli meccsein negatív nézőszámokat regisztráltak,  fórumokat és véleményeket olvasva sokan a késő esti kezdésnek tulajdonították a jelenséget, mely szerint 22 órakor egy másnap munkába igyekvő ember  nem tud kimenni, inkább a fotelből nézi meg a meccset (máskor is voltak 22 órai kezdettel meccsek és teltház volt). Elhangzott, hogy majd a délutáni meccseken teltház lesz, nos ez is elmaradt, s odáig jutottunk, hogy egy Bajnokok Ligája negyeddöntőn, amit a Barca és az Atletico Madrid vívott nem regisztrálhattak tömött lelátót.

A Real Madrid esetében szintén megfigyelhető ez a folyamat, ám náluk most vetette meg a lábát a "betegség". A klub elszállt a bajnokságban csúnyán, a szurkolók pedig kifütyülték a csapatot, ám ettől még nem fogják tömegesen visszamondani a Dortmund elleni meccsjegyeket. Amit pedig szerda este láttunk az siralmas volt, a stadion minden szegletében foltokat, üres széktámlákat lehetett felfedezni!

Az emberek már nem kíváncsiak annyira a két gigászra? Nem szeretnénk sem találgatásokba sem pedig elemzésekbe bocsátkozni, ám a jelenség igen csak érdekes és van egy dolog ami mellett nem haladhatunk el szótlanul. Ez pedig a jegyek ára!

Az ember azt gondolná, hogy Barcelona, vagy Real Madrid meccsre nagyon drágák a jegyek, ez így is van, ám más klubokkal összehasonlítva, ha csak a magyar utazási irodákat, jegyeladással foglalkozó cégeket vesszük figyelembe megdöbbentő amit látunk. Klubok sorát lehetne górcső alá venni, akik a jegyárak dupláját, sőt akár tripláját is elkérik egy-egy jegyért, a teltház pedig így is garantált. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése