2014. április 4., péntek

Szalai a számkivetett új klubbot keres

Nincsen könnyű helyzetben Szalai Ádám a Schalke 04 korábbi magyar válogatott labdarúgója. A Kicker információi szerint a támadó már jelezte ügynökének távozási szándékát, a klubkeresés a hírek szerint beindult. 

A nyáron 8 millió euró ellenében a Mainz-tól szerződtetett támadó igaz jól kezdte a szezont, oroszlánrészt vállalt a PAOK elleni Bajnokok Ligája párharc során szerzett két góljával abban, hogy a csapat ott lehessen a csoportkörében, s emellett a bajnokságban is jól muzsikált. Szerepeltetésének fő oka azonban Klaas-Jan Huntelaar sérülése volt, ám mióta visszatért a holland, a magyar fiúnak esélye sincsen a kezdőbe verekednie magát. A holland gólvágó fantasztikus formát mutat, legutóbbi 13 mérkőzésén 11-szer rezgette meg az ellenfelek kapuját.

Ádám olyannyira visszaesett, hogy a képzeletbéli csapatrangsorban  a nigériai Chinedu Obasi is megelőzte. Természetesen Kevin-Prince Boateng érkezése sem volt jó hatással szerepeltetésére, az AC Milan-tól érkező labdarúgó mint ismeretes kiváló kvalitásokkal bír.

Az egész szezont figyelembe véve Szalai 36 meccsen 8 gólt és 4 gólpasszt szorgoskodott össze, ám játékperce igen kevés van. A legutóbbi 11 fordulóban mindössze 58 percet kapott csereként...

Igen ám, a klubváltás lehet hogy megérett, ám a Kicker is kiemeli, hogy a Schalke 8 millió eurót letett érte az asztalra és 2017-ig kontraktust kötöttek a felek. A csapat bukni nem szeretne az üzleten, hasonló áron pedig szinte biztos, hogy nem tudnak túladni a magyar játékoson. Az is lehet, hogy csapdába került Ádám, ám ha rendes a gelsenkircheni klub, akkor figyelembe veszi a játékos karrierjét.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése