2014. április 3., csütörtök

Premier League: Fokozódó harc a bajnoki címért - előzetes

Hétvégén a 33. fordulót rendezik meg az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League), mely roppant izgalmasnak mondható mind a tabella elejét, mind pedig a végét nézve. Vannak akik a bajnoki címért, mások pedig a nemzetközi kupaindulásért harcolnak, egyesek a középmezőnyben pihegnek, míg az alvégen ott van a pokol tüze, mely egyre perzselőbb. 

A hétvégét az a Manchester City kezdi, mely két meccses hátrányban van és ha nem hibázik, akkor a pótlásokat követően az élen találhatja magát. Most azonban előbb a Southampton lesz az ellenfél, hazai pályán nem szabad hibáznia Pellegrini tanítványainak, ám tudjuk, a Lallana vezette vendégek sok csapat orra alá törtek már idén borsot.

Az Aston Villa kényelmesen hátradőlve várhatja a Fulham elleni meccset, mely a vendégek számára létfontosságú lesz. Amennyiben a londoni csapat ismételten elhasal nagyon közel kerül a kieséshez. A hétvége hat pontos kiesési rangadója a 18. Cardiff és a 16. Palace összecsapása lesz. Moyes és a Manchester United számára két pontnyira van az európai porond, a remény tehát még él, ám ehhez tökéletes meccseket kell hozni és bízni az ellenfél a Tottenham bukásában. Most azonban előbb a Newcastle lesz az akin túl kell lépni, a "Szarkák" otthonában ez nem tűnik könnyű feladatnak. Kényelemben lévő csapatok csatáját hozza a Hull és a Swansea összecsapása, persze azért még figyelniük kell a csapatoknak, egy téli álom még jelenthetne gondot, míg a WBA Gera Zoltánnal a fedélzeten a Norwich vendége lesz. Ezt is nevezhetjük kiesési rangadónak.

A játéknap zárómeccsén az utóbbi hetekben váratlan vereségekbe futó Chelsea a Stoke ellen javíthat, mely remek formában van, utóbbi öt meccsén 13 pontot szerzett. Mourinho tanítványai számára nem igazán fér bele botlás, amennyiben még élnek a bajnoki álmok és miért is ne élnének.

Szombat
13:45 Manchester City - Southampton (Digi Sport 1)
16:00 Aston Villa - Fulham
16:00 Cardiff - Crystal Palace
16:00 Newcastle United - ManUnited (Digi Sport 1)
16:00 Hull - Swansea
16:00 Norwich - West Bromwich
18:30 Chelsea - Stoke (Digi Sport 1)

A vasárnap csakúgy mint múlt héten a két liverpooli csapat mérkőzéseit hozza majd, előbb az Arsenal és az Everon méri össze tudását a kékek otthonában. Ez a párharc bátran kijelenthető, hogy a forduló meccse, ugyanis a 4. és az 5. csap össze a tét pedig a Bajnokok Ligája indulás. Egy esetleges Everton siker egy pontra hozná fel Lukakuékat, viszont az Ágyúsok győzelem esetén kényelembe helyezhetik magukat. Előre már nagyon nincsen, a bajnoki cím elúszott, most a hátulról érkező támadásokat kell visszaverni.

A jelenleg listavezető Liverpool a West Ham United vendége lesz, a hazaiak igen forró kilencben percre számíthatnak. A pool utóbbi tíz meccséből kilencet győzelemmel abszolvált, míg egyet döntetlenre hozott.

Vasárnap
14:30 Everton - Arsenal (Digi Sport 1)
17:00 West Ham United - Liverpool (Digi Sport 1)

A forduló zárómérkőzését szokás szerint hétfőn rendezik, a Tottenham az Európa Liga indulásért, a Sunderland pedig a bennmaradásért száll harcba. A vendégeknek minden szalmaszálba kapaszkodni kell, mert nagyon hamar itt lesz a bajnokság vége.

Hétfő
21:00 Tottenham - Sunderland AFC (Digi Sport 1)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése