2013. december 10., kedd

Bajnokok Ligája: Real siker Dániában, Ronaldo BL-rekorder lett

Az időjárás közbeszólt, így csak szerdán derül majd ki, hogy a Juventus, vagy a Galatasaray folytathatja a versenyt a BL-ben. Biztossá vált emellett a Köbenhavn negyedik, így kieső helye, míg Cristiano Ronaldo, góljának köszönhetően örökre beírta magát a történelemkönyvekbe. 

Köbenhavn - Real Madrid 0-2 (0-1)
G: - ill. Modric (25.), Ronaldo (49.)

Nem feltett kézzel érkezett a Köbenhavn otthonába a már biztos csoportelső Real Madrid, mely legjobbjait vezényelte a pályára. ott volt a kezdőben Bale és Cristiano Ronaldo is, utóbbi BL-rekorder lett kedd este. A dán bajnok remekül küzdött, a mérkőzés pedig összességében kiegyenlített játékot hozott, ám a klasszisok a spanyol klub javára döntöttek. A királyiak sokkal jobban használták ki lehetőségeiket. Az első játékrészben Modric talált a hálóba, melyre Cristiano Ronaldo kontrázott rá a második félidőben, s lett rekorder. A portugál klasszis tovább növelhette volna frissen felállított rekordját, ám előbb a kapufa, majd egy kihagyott büntető állt a történelem írásának útjába. Hogy mi is ez a rekord? Nos, eddig soha, senki nem tudott kilenc gólt lőni a csoportküzdelmek során, a portugál klasszis ezzel a teljesítménnyel beírta magát a futballkönyvek örök történelmébe. Vereségével a dán csapat biztos csoport utolsó. Apropó, ha már rekordok! Soha egy csapat sem lőtt 20 gólt a csoportmeccsek során, a Real Madrid ezt a rekordot is megdöntötte.

Galatasaray - Juventus 0-0 - félbeszakadt a 32. percben

Isztambulban leszakadt az ég, eleredt a hó, a játékvezető pedig úgy ítélte meg hosszas várakozást követően, hogy a pálya alkalmatlan a játékra. Hiába a színes labda, a festett vonal, a portugál bíró veszélyesnek ítélte a játékosok szemszögéből a helyzetet, így 31 perc 19 másodpercnyi játékot követően 0-0-ás állásnál berekesztette a meccset. A találkozót szerdán 13 órakor folytatják.

Íme a 'B' csoport állása:
1. Real Madrid 6 5 1 0 20:5 16 pont
2. Juventus 5 1 3 1 9:8 6 pont
3. Galatasaray 5 1 1 3 7:14 4 pont
4. Köbenhavn 6 1 1 4 4:13 4 pont

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése