2013. december 11., szerda

Bajnokok Ligája: Isztambulban a hó döntött, barátságtalan időpontban a folytatás!

Tegnap este nem tudták befejezni a Galatasaray-Juventus derbit, mivel Isztambulban egyik pillanatról a másikra leszakadt az ég és hó borította el a gyepet. A meccs félbeszakadt, az illetékesek pedig a szerdai folytatás mellett döntöttek egy elég barátságtalan időpontban. 

A találkozót a 32. percben szakította félbe a játékvezető, mondván a pálya már alkalmatlan a játékra, és veszélyes a játékosok testi épségére nézve. A szervezők mindent megpróbáltak, igyekeztek letakarítani a játékteret, ám az intenzív havazásban ez nem sikerült, így sem a színes labda, sem pedig a színezett vonal nem segített. A portugál játékvezető idő közben több ízben is megnézte a pálya minőségét, majd hosszas várakozást követően a mérkőzése elhalasztása mellett döntött.

Ekkor jött a kérdés, hogy akkor mikor játsszák le a meccset. Az első hírek szerda este 19 óráról szóltak, de mint kiderült ennek nem nem volt valóságalapja. Az UEFA illetékesei egy igen barátságtalan időpontot szerda 13 órát tűztek ki folytatásnak. Lássuk be ez nem éppen ideális időpont, többeknek is szúrta a csőrét, többek közt az isztambuli rendőrségnek, melynek sikerült kilobbizni a csúsztatást, igaz csak egy órát, így végül a mérkőzés hivatalosan szerda délután 14 órakor folytatódik.

A találkozó állása 0-0, az összecsapás pedig nagyon fontos, sorsokról, eurómilliókról dönt, ugyanis a tét a továbbjutás. Nehéz helyzet ez a torinói csapat számára, mely kénytelen volt így szállást bérelni éjszakára, ahelyett, hogy olasz földön tértek volna nyugovóra, ahogyan az a tervekben szerepelt.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése