2013. december 10., kedd

Bajnokok Ligája: Eljött az utolsó kör, a végzetes meccsek ideje - előzetes

Elérkeztünk a 2013/2014-es Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek utolsó köréhez. A mezőny megfeleződik, a gyengék elhullanak. Ki az Európa Ligában folytatja majd, kinek pedig véget ér a szezon a nemzetközi porondon. A csoportok első, illetve második helyezettjei azonban továbbjutnak, s van csoport, ahol ezen helyekért még ádáz harc zajlik. Íme a keddi játéknap előzetese. 

A csoport:
20:45 Manchester United - Shakhtar Donetsk (DigiSport 1)
20:45 Real Sociedad - Leverkusen

A Manchester United páholyból figyelheti a Shakhtar és a Leverkusen versenyfutását a továbbjutást érő helyért! A Rooney vezette csapat számára már a döntetlen is csoportelsősséget ér, számukra a tét a mai napon csupán ennyi. Az ukrán bajnoknak sorsa saját kezében van, melyet az Old Trafford gyepén kell megragadnia. Ha nyernek, akkor nincsen kérdés, ők a csoportelsők, a Leverkusen pedig bármit játszhat, számukra marad az Európa Liga. Old Trafford! Az aréna, ahol nem szokott veszteni a United, idén azonban ez másként fest. A csapat zsinórban kétszer kapott ki a bajnokságban hazai környezetben, a publikum pedig hazaindult a meccs előtt, így nem csak a csoportelsősség a tét, hanem a csapat becsülete és a szurkolók visszaszerzése. Egy újabb botlás aligha fér bele. A Sociedad már semmire sem esélyes, becsületből küzdhet, hiszen számukra az Európa Liga is elérhetetlen már. A Leverkusen feladata egyértelmű, nyerni spanyol földön és lesz, ami lesz.  

B csoport:
20:45 Köbenhavn - Real Madrid
20:45 Galatasaray - Juventus (Sport 1)

Királyi páholyban! Akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy gálamérkőzésre utazik a Real Madrid a Köbenhavn otthonába, ez azonban erős kifejezés lenne. Ancelotti pihentetheti legjobbjait, hiszen biztos a csapat csoportelsőssége, de szokás mondani, hogy a név kötelez, avagy nem lenne jó, ha bundát kiáltana a nemzetközi sajtó. A csoport rendkívül összetett, három csapat is versenyben van továbbjutást érő második helyért. A Köbenhavn számára csak egy győzelem esetén van miről beszélni, no de nézzük a másik párost. A játéknap legnagyobb rangadójának számít a Galatasaray és a Juventus összecsapása, mely a továbbjutásról hivatott dönteni. Az Öreg Hölgy a török pokolba utazott, azért, hogy minimum kicsikarjon egy döntetlent, mely adott esetben továbbjutást érhet. A hazaiak számára egyértelmű a feladat, győzni kell. Igen parázs és feszült kilencven perc vár ma a játékosokra, garantált hogy a levegő izzani fog.

C csoport:
20:45 Benfica - PSG
20:45 Olympiakos - Anderlecht

A PSG remekül muzsikált eddig, ennek eredménye pedig a biztos csoportelsősség. A csoport végére tekintve az Anderlecht már csak a becsületért küzdhet, így a továbbjutás, a második hely kétesélyes maradt, nevezetesen vagy a Benfica, vagy pedig az Olympiakos szurkolói örülhetnek majd. Nehezebb helyzetben a portugál gárda van, mely a párizsiakat fogadja, míg Megyeri Balázs csapata hazai publikum előtt mérkőzik meg a belga bajnokkal. A két csapat fej-fej mellett áll, a mérleg a görögök felé billen,

D csoport:
20:45 Bayern München - Manchester City (DigiSport 2)
20:45 Plzen - CSZKA Moszkva

Egy csoport, ahol minden eldőlt, nevezetesen tét nélküli meccset vívhat a Bayern München és a Manchester City, melyre így nem lehet rákiabálni a forduló rangadója titulust. Illetve de! A City számára egy három gólnál nagyobb arányú győzelem csoportelsősséget érhet. A München otthonában nyerni néggyel? Olyan lehetetlen küldetésnek tetszik. A csoport másik meccsén a CSZKA és a Plzen csap össze

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése