2013. december 10., kedd

Bajnokok Ligája: Hiába vert PSG-t a Benfica, görög földön lett nagy az öröm

Hiába verte meg a Benfica a PSG együttesét a csoportkör zárómeccsén, az Olympiakos hazai pályán nem hibázott az Anderlecht ellen, így a francia sztárklub mellett Megyeri Balázs csapata jutott tovább, míg a Benfica az Európa Ligában vigasztalódhat. Az Anderlecht számára véget ért a nemzetközi kupaszezon. 

Benfica - PSG 2-1 (1-1)
G: Lima (45.-böntető), Gaitan (59.) ill. Cavani (37.)

A csoport sztárgárdája, a Paris Saint-Germina, már az előző körben biztossá tette továbbjutását, sőt első helyét is. Ez azonban ne tévesszen meg semmit, nem feltett kézzel érkeztek a franciák Portugáliába. Az első komolyabb helyzet a hazaiak előtt adódott, mikor is Enzo Perez próbálkozott lövéssel a tizenhatos vonaláról, lövését azonban Sirigu bravúrosan hárítani tudta. Próbálkozott a PSG, ám ziccert nem igazán tudtak kialakítani, látszott a játék képén, hogy a Benfica számára ez a meccs a szezont jelenti. A 27. percben Gaitan lőtt a büntetővonal széléről, a labda a kapu bal oldala mellett hagyta el a játékteret centikkel. Három perccel később aztán a Puskás-díj egyik fő várományosa Matic kapott remek beadást és fejelhetett meglehetősen üresen, a labda centikkel haladt el a léc fölött. Hiába a nagy hazai lehetőségek, a franciák szereztek vezetést Cavani révén a 38. percben, mikor is az egykori nápolyi gólzsák Menez passza után talált a kapuba.

A 41. percben aztán kis híján megduplázta előnyét a vendége együttes, miután Lucas eresztett el egy életerős lövést, azonban Artur a helyén volt és bravúrral hárítani tudott. A rendes játékidő utolsó percében aztán Traore szabálytalankodott büntetőt érően, a labda mögé Lima állt és verte azt a kapuba, ezzel pedig 1-1-es döntetlennel mehettek a felek az öltözőbe.

A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban, Lima duplázhatott volna, ha lövése a kapufa túloldalán hagyja el a játékteret, alias a kapuba csapódik, az eset tényleg csak centiken múlott. Az 53. percben aztán ismét Lima volt főszerepben, lövését azonban a léc alól nagy bravúrral tornázta ki Sirigu. Nem volt megállás, az 59. percben érkezett a második hazai gól, mikor is Gaitan csapott le egy kipattanóra és verte azt a jobb alsó sarokba. A gól, a vezetés némileg megnyugtatta a hazaiakat, vagy fogalmazhatunk úgy, hogy összekapta magát a PSG, mely azért még sem akart kikapni. A 69. percben Lavezzi egyenlíthetett volna, szépen csinált helyet magának, ám kaput nem talált a lövése. A vége előtt négy minutummal Cavaleiro dönthete volna el végleg a meccset, ám lövése pont a kapust találta telibe. A meccslabda Pastore lábában, volt, a PSG játékmestere azonban nem tudott betalálni, Artur óriásit védett, ezzel pedig nyert a Benfica. Hiába! A görögök is nyertek így pedig marad az Európa Liga...

Olympiakos - Anderlecht 3-1 (1-1)
G: J. Saviola (33., 59.), Dominguez (90+5.-büntető) ill. Kljestan (39.)
Kiállítva: - ill. Kouyate (49.), N'Sakala (88.), Proto (90+3.)

Az első pillanattól fogva nagy fölényt alakított ki a hazai csapat, mely vezetést csupán a 33. percben tudott szerezni, ekkor azonban óriási öröm lett úrrá a stadionban. A gól Saviola nevéhez fűződik, az argentin remekül csinálta meg magának a helyzetet és lőtte azt a kapuba. A félidő végén aztán jött a válasz, mondhatni derült égből fasírt! Kljestan találata egyenlítést ért.

A fordulást követően négy perccel megfogyatkoztak a vendégek Kouyate szerezte meg második sárgáját, mely kiállítást vonzott magával, sőt, az eset a büntetőterületen belül történt, így tizenegyes is következhetett, amit azonban Saviola elvétett. Nem hibázot azonban az argentin az 58. percben, javította hibáját és Fuster passzát követően újra megszerezte a vezetést csapatának. Az i-re a pontot Weiss rakhatta volna fel a 71. percben, azonban a csereként beállt szlovák is hibázott, így maradt az egy gólos előny. Két perccel a vége előtt aztán kilenc főre fogyatkoztak a vendégek, N'Sakala sietett a társak előtt az öltözőbe. A hosszabbításban aztán Proto sem bírta cérnával, azonnal piroslapot kapott a játékvezetőtöl, Dominguez pedig készülhetett a harmadik tizenegyeshez, amit ezúttal nem hagytak ki a görögök. Győzelmével a görög csapat megőrizte másodig khelyét a csoportban, hiába valónak bizonyult a Benfica győzelme a PSG ellen, a portugálok az Európa Ligában folytathatják.

Íme a 'C' csoport végeredménye:
1. PSG 6 4 1 1 16:5 13 pont
2. Olympiakos 6 3 1 2 9:8 10 pont
3. Benfica 6 3 1 2 8:8 10 pont
4. Anderlecht 6 0 1 5 4:16 1 pont

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése