2013. november 9., szombat

Dobogón a Southampton, gálázott a Liverpool

Szombaton délután négy órakor felharsant a bírói síp, mely a az angol labdarúgó bajnokság (Premier League) 11. fordulójának nyitányát jelezte. 

Liverpool – Fulham 4-0 (3-0)
G: Amorebieta (23.-öngól), Skrtel (26.), Suarez ( 36., 54.) ill. -

A bajnoki címre törő Liverpool esélyt sem adott londoni ellenfelének, mely önmagát hozta nehéz helyzetbe a 23. percben, mikor is Amorebieta a saját kapuját vette be. A találat átszakított egy gátat, mely gólözönt hozott. Három perccel később a védelemből fellépő Skrtel volt eredményes, majd pedig Suarez bizonyította ismételten klasszisát, így három gólos előnnyel vonulhattak öltözőbe a hazaiak. A második félidőben visszafogottabban játszottak a hazaiak, Suarez azonban az 54. percben így is betalált, ezzel pedig beérte a góllövőlistán honfitársát Sturridget, aki ma nem tudott eredményes lenni. Győzelmével a Liverpool második és tapad az éllovasra, míg a Fulham továbbra is ott totyog a kiesőzóna előtt.

Southampton – Hull City 4-1 (3-0)
G: Schneiderlin (16.), Lambert (30.-büntető), Lallana (37.), Davis (88.) ill. Sagbo (55.)

Nincsen megállás, továbbra sem torpan meg a Southampton, mely ezúttal a Hull együttesét nyelte le keresztbe. A hazai csapat hamar vezetést szerzett, a meccs hőse pedig az a Lambert volt, aki büntetőt értékesített és két gólpasszt osztott. A második félidő elején szépítettek a vendégek Sagbo révén. A három bajnoki pont egy pillanatig sem forgott veszélyben a Southampton számára, sőt a végjátékban még Davis is eredményes tudott lenni. Győzelmével, a hazai csapat immáron a dobogó harmadik fokán áll, egész Anglia ámul és bámul a nagy menetelés láttán, ugyanis erre senki sem számított a csapattól.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése