2013. november 9., szombat

Premier League: MU-Arsenal csúcsderbi a 11. fordulóban - beharangozó

Ezúttal sem múlik el a hétvége angol bajnokság nélkül, és ezúttal sem maradunk csúcsderbi nélkül, ugyanis a listavezető Arsenal a feltámadózó Manchester United otthonába látogat. Nem ez lesz a 11. forduló egyetlen derbije, nézzük, mit tartogat a maradék kilenc párosítás. 

Szombaton négy órakor veszi kezdetét a kör, mikor is tíz csapat száll ringbe a három bajnoki pont reményében. Az újonc Cardiff a megnyert walesi rangadó után ezúttal az Aston Villa ellen vitézkedne, míg a liga utolsó, zsinórban hét vereséget számláló Crystal Palace az európai kupaindulásért küzdő Everton ellen szakítaná meg rossz sorozatát. A bajnoki címre törő Chelsea, vagy ha úgy jobban tetszik Mourinho legénysége hazai pályán fogadja a felsőház utolsó helyén tanyázó West Bromot, mely az szezon során már több nagyágyú dolgát megnehezítette. A szintén bajnokaspiráns Liverpool otthon fogadja a kiesés elől menekülő Fulham gárdáját, kétség sem férhet hozzá, ki a meccs esélyese. A vörösök mindenképpen szeretnék feledtetni szurkolóikkal az Emiratesben elszenvedett múlt heti vereséget. A 2013/2014-es szezon meglepetéscsapata a Southampton ezúttal hazai környezetben fogadja a Hull Cityt, mely nagyon gólínséges időket él meg, ennek ellenére azonban tizedik a csapat. A játéknap zárómeccsén a kiesőzónában tanyázó, múlt héten hetet kapó Norwich fogadja alét ponttal többet birtokló West Ham Unitedet.

Vasárnapra marad a forduló krémje, ugyanis a negyedik helyen tanyázó, ám igen kevés gólt szerző Tottenham fogadja azt a Newcastle Unitedet, mely múlt héten a Chelsea csapatát fricskázta meg hazai környezetben. Ezt követi majd a Sunderland és a Manchester City összecsapása, mely előzetesen gólzáporos kiütést láttat magában. A vendégek utóbbi két meccsükön (PL és BL) 12 gólt lőttek. Az igen halvány szezont futó Swansea a Stoke ellen javítaná mérlegét.

A végére pedig a hétvége legjobban várt meccse, a feljövőben lévő Manchester United és a bajnoki tabellát vezető Arsenal csapatát fogadja az Old Traffordon. A vendégek mérlege négy győzelem és egy döntetlen eddig idegenben, míg a United hazai környezetben három győzelme mellett bizony két vereséget is kóstál. Mindkét csapat jó formában van, ha az utóbbi hetekre tekintünk vissza, ám hét közben a Bajnokok Ligájában a United csak 0-0-ás döntetlent bírt játszani a Sociedad otthonában, míg az Arsenal a Dortmund félelmetes arénáját vette be. A United szurkolók retteghetnek a Ramsey, Öril, Giroud triótol, de vendég részről is van mitől tartani, hiszen Rooney és Van Persie bármikor képes meccset eldönteni. A két csapat tavalyi manchesteri derbije 2-1-es hazai győzelmet hozott.

Szombat:
16:00 Aston Villa - Cardiff
16:00 Chelsea - West Bromwich (DigiSport 1)
16:00 Crystal Palace - Everton
16:00 Liverpool - Fulham
16:00 Southampton - Hull
18:30 Norwich - West Ham United 

Vasárnap
13:00 Tottenham - Newcastle United (DigiSport 2)
15:05 Sunderland AFC - Manchester City (DigiSport 1)
17:10 Manchester United - Arsenal (DigiSport 1)
17:10 Swansea - Stoke

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése