2013. november 9., szombat

Csúnyán belenyúlt a bíró a meccsbe, ajándékpontot kapott a Chelsea

Szombaton délután négy órakor felharsant a bírói síp, mely a az angol labdarúgó bajnokság (Premier League) 11. fordulójának nyitányát jelezte. 

Chelsea – West Bromwich 2-2 (1-0)
G: Eto'o (45+1.), Hazard (90+5.-büntető) ill. Long (59.), Sessegnon (67.)

Igen botrányosra sikeredett a Chelsea és a West Brom összecsapása, melyen a hazaiak szereztek vezetést az első félidő ráadásában, mikor is Eto'o használt ki egy védőbakit és helyezte a labdát a hálóba. A héten a kameruni már halászott gólt az ellenfél lábáról, most is így tett. Azt lehetett hinni, hogy nagyon rosszkor kapták a gólt a vendégek és megtörnek majd, ez azonban nem következett be, mondhatni jót tett, ugyanis egy más felfogású vendég gárda jött ki a második félidőre. Az 59. percben Long egyenlített, majd nyolc perccel később Sessegnon talált a kapuba Cech hathatós közreműködésével. Ezt követően igen megzavarodott Mourinho csapata, mely az utolsó utáni pillanatig úgy tűnt, hogy vereséget szenved, ezt azonban a játékvezető megakadályozta és befúlyt egy tizenegyest, melyet a legvérmesebb Chelsea fanatikusok sem akartak elhinni, mindenki kifelé várt volna szabadot. Az égből, vagy fogalmazzunk úgy sípból pottyant lehetőséget kihasználta Hazard, ezzel pedig pontot mentve a Chelsea csapatának. A rossz nyelvek különböző fórumokon már arról beszélnek, hogy a bíró Mourinho veretlenségi sorozatát védte hazai pályán a Premier Leagueben. Tény ami tény, ez a sorozat nem szakadt meg, de nem csapatának köszönhetően. Az érdemet azonban ne vegyük el a büntető végrehajtójától, ugyanis azt még be kellett lőni.

Aston Villa – Cardiff 2-0 (0-0)
G: Bacuna (77.), Kozak (84.) ill. -

Crystal Palace – Everton 0-0 (0-0)

Sokáig nem esett gól az Aston Villa és a Cardiff összecsapásán, míg nem a 77. percben Bacuna bevette a walesi gárda kapuját. A három pont sorsát aztán gyorsan bebiztosították a a hazaiak, ugyanis hét perccel később Kozak duplázta meg csapata góljainak számát. A tabellán helyet cserélt a két gárda. A másik meccs negyed órás csúszással kezdődött, a végén pedig az Everton szurkolók szája csempült le, ugyanis szeretett csapatuk a liga utolsó otthonában hagyott nagyon fontos két bajnoki pontot. A háló egyszer sem rezdült meg.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése