2013. szeptember 30., hétfő

Serie A: otthon hullajtott pontokat a Fiorentina a forduló zárómeccsén - eredmények, tabella

Hétfő este a Parma firenzei vendégjátékával zárult az olasz bajnokság hatodik fordulója, melyet követően teljes képet kaptunk a bajnokság aktuális állásáról. 

 A vendégek mondhatni jó formában érkeztek, hiszen elmúlt két meccsükön négy pontot szereztek és valami elindult a csapatnál, így joggal hihettek abban, hogy Firenzében is lesz keresnivalójuk. Küzdelmes első játékrészt láthattunk, mindkét csapat előtt adódott lehetőség, gólt azonban csak a vendégek tudtak szerezni Gargani révén. A gól a lehető legkellemetlenebb pillanatban jött hazai részről, a felek ugyanis már az öltöző felé kacsingathattak, mikor Cassano adott remek labdát és lélektanilag rendkívül jó pillanatban szerzett vezetést a Parma.

A 64. percben aztán megtört a violák gólcsendje,  Rodriguez talált Mirante kapujába, ezzel egalizálva az állást. Szűk negyed órával később Vargas nevét zúgta a lila publikum, a hazaiak játékosa ugyanis megszerezte a vezetést. Ahogyan az első félidő végén, úgy a másodikban sem figyelt eléggé a Fiorentina, ez pedig megbosszulta önmagát. Az utolsó pillanatban a hosszabbítás harmadik percében Gobbi verte a labdát a hazaiak kapujába, mely pontszerzést ért a vendégeknek.

Ezzel a botlással nagy zárkózási lehetőséget szalajtott el a szezont jól kezdő Fiorentina, a csapat Gomez sérülése óta szenved, míg a Parma ellenkező utat jár be, három meccse veretlenek és ezen meccseken öt pontot szereztek.

Fiorentina - Parma 2-2 (0-1)
G: Rodriguez (64.), Vargas (78.) ill. Gargani (45.), Gobbi (90+.)

A forduló korábbi eredményei:
Genoa - Napoli 0-2
AC Milan - Sampdoria 1-0
Torino - Juventus 0-1
Atalanta - Udinese 2-0
Cagliari - Inter 1-1
Catania - Chievo 2-0
Sassuolo - Lazio 2-2
Verona - Livorno 2-1
AS Roma - Bologna 5-0

A Serie A állása 6 fordulót követően:
1. AS Roma 18 pont, 2. Napoli 13 pont (14-4), 3. Juventus 13 pont (11-4), 4. Inter 14 pont, 5, Fiorentina 11 pont,... 9. AC Milan 8 pont,... 12. Udinese 7 pont,... 18. Bologna 3 pont, 19. Sampdoria 2 pont (4-11), 20. Sassuolo 2 pont (4-18)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Cerci (Torino) 5 gól
2. Rossi (Fiorentina) 5 gól
3. Hamsik (Napoli) 4 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése