2013. szeptember 30., hétfő

Manchester United: Moyes iránt töretlen a bizalom!?

Moyes manchesteri karrierje nem kezdődik túl fényesen, új szakvezetőjével a kispadján ugyanis szenved a Manchester United. Sokakban felmerül a kérdés, hogy meddig lesz bizalommal a klubvezetés a skót iránt. Egyesek már találgatnak, mely szerint a bizalom inog, mások állítják, ez a kapcsolat még szikla szilárd talapzaton nyugszik, a tulajdonosok hisznek a lassú víz partot mos mondásban. 

A trénert a Sky Sports a Bajnokok Ligája megnyeréséről kérdezte, ami lássuk be, jelenleg igen csak távolinak tűnik a United számára.

"Ahhoz, hogy megnyerd a Bajnokok Ligáját, öt-hat világklasszisra van szükséged. Nézd meg a Bayern Münchent, náluk ez megvan, de elmondható ez a korábbi nyertes Barcelonáról és most már talán a Real Madridról is. Ez az a szint, amit el kell érnünk, hogy megnyerjük. Mi még nem jutottunk el idáig, tapasztalatunk viszont van." - mondta a "Vörös Ördögök" trénere a Sky Sports-nak.

Persze ilyenkor valamit mondani kell, azonban ha nem szedi össze magát a manchesteri társaság, akkor jövőre a Bajnokok Ligája igen csak távoli lesz a számukra. A Premier League mezőnye nagyon erős és csupán négy kiadó hely van a Bajnokok Ligájára, ami kevés. Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Manchester United és Manchester City, ez kapásból hat klub, mely mindegyike a legrangosabb nemzetközi kupasorozatba vágyik, mellettük pedig mindig vannak meglepetés csapatok, melyek egy idő után vagy kipukkadnak, vagy nem.

Tény, ami tény, hogy hat forduló után mindössze hét pontot tudott összekaparni Moyes legénysége és csupán a bajnokság tizenkettedik pozícióját foglalják el. A listavezető Arsenal már most nyolc pontos előnyre tett szert velük szemben, míg a negyedik Bajnokok Ligáját érő hely is négy pontra van. Persze még a szezon elején járunk, azonban nagyon figyelni kell.

Moyes manchesteri mérlege a felkészüléssel együtt igen gyatra, összesen 16 meccset játszott a csapat az irányítása alatt, a mérleg pedig a következő: 7 győzelem 3 döntetlen és 6 vereség. Ami a gólarányt illeti az pozitív 31-23 ám ebbe benne van két öt gólos diadal a felkészülés során két igen gyenge együttessel szemben.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése