2013. szeptember 30., hétfő

Íme a Premier League álomcsapata hat forduló után

A FociClub.hu szerkesztősége a Whoscored.com statisztikáinak segítségével és a meccseken tapasztaltak, látottak alapján hat fordulót követően összeállította a Premier League eddigi álomcsapatát. Felhívjuk a figyelmet, hogy ez a mi összeállításunk, ahogyan mi láttuk az eddigieket. A csapat hagyományos 4-4-2-es felállásból tevődik össze. 

Simon Mignolet: A 25 esztendős belga válogatott hálóőr került a kapuba. Igaz a Southampton, Tottenham, Chelsea trió hálóőre kevesebb gólt kaptak, azonban nem csak ezt vettük figyelembe. Mignolet nagyon együtt él a játékkal és remekül irányítja a védelmet, emellett pedig rendkívül magabiztosan robbant be a kapuba Reina utódjaként. Hat meccsen négy gólt kapott.

Nathaniel Clyne: A 22 esztendős angol védő már tavaly is jól szerepelt a Southampton színeiben, az idei szezont pedig valami fantasztikusan kezdte. Többek közt az ő jó teljesítményének is köszönhető, hogy csapata ötödik és csupán két gólt kapott mind idáig. Ha így folytatja, közel kerülhet az angol címeres mezhez.

Dejan Lovren: A Lyon együttesétől érkező 24 esztendős hotvát védő nagyon gyorsan beilleszkedett a csapatba és a védelem vezéregyéniségévé vált, nem csoda, hogy több nagy klub felfigyelt rá pár forduló alatt.

José Fonte: Az álomcsapat harmadik embere is Southampton játékos, bár vaciláltunk rajta, hogy ki legyen a másik középső védő, azért döntöttünk Fonte mellett, mert így sokkal összeszokottabb és masszívabb védelmet kapunk. Teljesítménye nem lóg ki, félreértés ne essék.

Leighton Baines: A védelem bal oldalán az Everton játékosa található, két gólja mellett a védőmunkája is kiemelkedő és közel 90 százalékos passzpontossággal bír.

Adros Towsend: A Spurs korábban kilenc klubnak kölcsönadott 22 esztendős titánja foglalja el a jobb szélső pozícióját. Sem gólt, sem gólpasszt nem jegyzett még, de rendkívül dinamikus és támadójátéka mellett védekezni is visszaér. Meccsenkénti lövésátlaga 4,4, ezzel a liga jelenleg legtöbbet próbálkozó játékosa.

Aaron Ramsey: Az Arsenal 22 esztendős walesi játékosa fantasztikus szezonrajtot produkált. Csatárokat megszégyenítő módon gyártja a gólokat, már négynél jár, mellette pedig két asszisztot is jegyez. Teljesítményére az egész világ felfigyelt, nálunk ő a Premier League eddigi legjobbja!

Yaya Toure: Az elefántcsontparti játékos idén is fantasztikus formában kezdte a szezont, a City motorja. Igen gólérzékeny felét csillogtatja eddig, ugyanis négy gólos, a passzpontossága pedig elképesztő 92 százalékot mutat.

Mesut Özil: A Real Madridtól érkező német gyorsan beilleszkedett új klubjába és csillogtatja istentől kapott tehetségét. A többi álomcsapatba bekerülő játékossal ellentétben ő csupán három meccsen szerepelt, ezen alkalmak során pedig három gólpasszal örvendeztette meg csapattársait. Úgy tűnik Wenger a nyár igazolását csinálta vele.

Daniel Sturridge: A "vörösök" támadója öt góljának köszönhetően vezeti a Premier League góllövőlistáját, emellett pedig két gólpasszt is sikerült már kiosztania. Sokan egy személyes támadósorként szokták aposztrofálni, mondván Suárez mellett nem tud úgy játszani, azonban erre is rácáfolt, nagyon kellemes meglepetést okozva sok szakembernek.

Olivier Giroud: Az ágyúsok francia csatára négy gólos és két gólpasszt jegyez. A statisztikusok Henry londoni karrierkezdetével hasonlították össze nemrégiben és az eltérés nem túl nagy. A passzpontosság az ami kilóg a sorból, csupán 61 százalékos, bár ilyenkor lehet mondani, hogy a csatár dolga nem az hogy passzoljon, hanem hogy befejezzen.

Íme a Premier League álomcsapata 6 forduló után:
Simon Mignolet - Nathaniel Clyne, Dejan Lovren, José Fonte, Leighton Baines - Adros Towsend, Aaron Ramsey, Yaya Toure, Mesut Özil - Daniel Sturridge, Olivier Giroud

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése