2013. szeptember 30., hétfő

PL: Lukaku a hős, öt gólos meccsen verte az Everton a "Szarkákat"

Hétfő este az angol bajnokság (Premier League) 6. fordulójának zárómeccsén a "Szakrák" Liverpool városába utaztak azzal a nem titkolt szándékkel, hogy pontot, pontokat csenjenek el  az Everton otthonából. 

A Newcastle játékosok, majd a szurkolóik is hamar lefagytak, ugyanis a Chelsea kölcsöncsatára Lukaku már az ötödik percben megrezgette Krul kapuját. A holland játékos először, de nem utolsóra nyúlt maga mögé a kapuba, a 25. percben Barkley növelte kettőre a hazaiak előnyét, a gólpasszt pedig Lukaku jegyezte. Ha lúd akkor már legyen kövér, gondolta Lukaku, aki nagy formát fogott ki és a 37. percben megszerezte csapata újabb, összességében harmadik találatát. Nagyon magabiztos előnnyel mentek tehát a hazaiak a szünetre, nem is sejtették, milyen szoros lesz a vége.

A második félidő elejét megnyomták a vendégek, melynek eredménye is lett, Gouffran labdáját Cabaye váltotta gólra, ezzel pedig Howard, a hazaiak kapusa is megérzékelhette azt, amit kollégája a túloldalon az első félidőben három ízben megtett. Egy perccel a vége előtt Debuchy adott remek labdát csapattársának, Remy köszönte és a hálóba juttatta azt. Az utolsó percek és a hosszabbítás így izgalmas lett, az állás azonban nem változott, ünnepelhetett a népes Everton publikum, mely Lukaku nevét skandálta...

Győzelmével az Everton a negyedik helyre zárkózott egyedüli tizenkét pontos csapatként, míg a Newcastle a kiesőzóna előterében a nem túl előkelő tizenhatodik pozícióban vert sátrat.

Everton - Newcastle United 3-2 (3-0)
G: Lukaku (5., 37.), Barkley (27.) ill. Cabaye (51.), Remy (89.)

A forduló korábbi eredményei:
Tottenham - Chelsea 1-1
Aston Villa - Manchester City 3-2
Fulham - Cardiff 1-2
Hull City - West Ham United 1-0
Manchester United - West Brom 1-2
Southampton - Crystal Palace 2-0
Swansea - Arsenal 1-2
Stoke City - Norwich City 0-1
Sunderland - Liverpool 1-3

A Premier League állása 6 forduló után:
1. Arsenal 15 pont, 2. Liverpool 13 pont (8-4), 3. Tottenham 13 pont (6-2), 4, Everton 12 pont, 5. Chelsea 11 pont (7-3) 6. Southampton 11 pont (5-2) 7. Manchester City 10 ponr,... 12. Manchester United 7 pont,...18. Fulham 4 pont, 19. Crystal Palace 3 pont, 20. Sunderland 1 pont

A góllövőlista élmezőnye:
1. Sturridge (Liverpool) 5 gól
2. Benteke (Aston Villa) 4 gól -- sérült
3. Giroud (Arsenal 4 gól
4. Ramsey (Arsenal) 4 gól
5. Yaya Toure (Manchester City) 4 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése