2013. szeptember 17., kedd

Bajnokok Ligája: Hatot gurított a Real, pontokat hullajtott a Juve

Hiába kezdett frenetikusan a Galatasaray és uralta harminc percen keresztül a meccset, a sérülések és a kihagyott helyzetek megbosszulták önmagukat és a Real Madrid nem kegyelmezett, nagy zakóban részesítette a törököket, akik ennél szebb estére számítottak, csakúgy mint a Juve. Az olasz bajnok ugyan nem szenvedett vereséget, de két pontot a dán bajnok otthonában hagyott, mely a végső elszámolásnál még nagyon hiányozhat. 

Bajnokok Ligája A csoport
Isztambul, Türk Telekom Arena
Játékvezető: Mark Clattenburg
Galatasaray - Real Madrid 1-6 (0-1)
Gólszerzők: Bulut (84.) ill. Isco (33.), Benzema (54., 81.), Ronaldo (63., 66., 92.)
Sárgalapok: Felipe Melo (31.), Amrabat (66.), Riera (85.)  ill. Pepe (45.)
Kiállítva: - ill. -

Teltház és pokoli hangulat fogadta a csapatokat a Türk Telekom Arénába, a Galata szurkolók egy nagyon látványos élőképpel készültek a találkozóra. A vendégek kezdőcsapatában egy nagy visszatérőt köszönthettünk Casillas révén, Ancelotti betartotta szavát és a Bajnokok Ligájában tényleg a spanyol válogatott hálóőr kezdett.

Casillas igen hamar kénytelen volt komolyan játékba avatkozni, ugyanis a 3. percben Felipe Melo lövésénél igen csak meg kellett nyújtózkodnia, hogy elkerülje csapata a bekapott gólt. A 14. percben aztán bekövetkezett a dráma, Iker Casillas kénytelen volt elhagynia pályát, ugyanis az első percekben ütközött védőtársával, a sérülés pedig oly komolynak bizonyult, hogy egy hosszabb ápolás, kötözés után jelezte, nem tudja folytatni. Milyen a sors! Lehetőséget ad, majd pillanatok alatt elvesz. Helyére López érkezett.

López egyből védéssel mutatkozott be, egy beívelést követően Felipe Melo testéről pattant a labda a kapu felé veszélyesen. Az ápolás és a csere miatt 5-6 percet átt a játék, így az iram igen csak megtört, folyamatos játékról nem beszélhettünk. A Real első komolyabb lehetősége Di Maria nevéhez fűződik, az argentin a 20. percben kicsivel lőtt a felsőléc fölé. A törökök többet birtokolták a labdát és több veszélyes helyzetet tudtak kialakítani, mint a vendégek. Nem hagyták, hogy a spanyolok a saját játékukat játsszák. A Galata rohamok nem szűntek, a 30. percben López a gólvonalról mentett óriásit, miután a beívelt labdát Felipe Melo bólintotta kapura. A kihagyott helyzetek megbosszulták önmagukat, ugyanis a 33. percben Isco volt az első vendég játékos aki kaput talát, lövése pedig a kapuvasról befelé csorgott (0-1).

A gól nem törte meg a hazaiak lendületét, azonban láthatóan a Real is sokkal könnyedebben és lazábban kezdett el játszani, mintha egy feszültséggócot kimasszíroztak volna ki a csapatból. A 45. percben aztán a hentes becenévre hallgató Pepe szállt bele Drogbába, aki hordágyon hagyta el a játékteret és minden bizonnyal kulcscsonttörést szenvedett, ezzel pedig a Galata szezonja, játéka jelentősen változhat. A hosszabbítás negyedik percében Ronaldo volt rendkívül önző és lőtt éles szögből kapura. A társ Benzema középen érkezett...! A játékvezető hat perc hosszabbítást követően az öltözőbe parancsolata a feleket.

A második játékrész két hatalmas Muslera védéssel kezdődött, előbb Ronaldo, majd pedig Di Maria lövésénél kellett hatalmas bravúrt bemutatnia a hálóőrnek. Az ellentámadásból kis híján megszületett az egyenlítés, de Yilmaz nem tudta fejjel eltalálni a kaput, így maradt a madridi vezetés. Az 50. percben Ebue fejét rúgta le Isco igen csak kiállítást érő módon, azonban a spanyol még lapot sem kapott. Négy perccel később aztán minden eldőlni látszott, Pepe átadásából Benzema lépett ki és vágta a labdát Muslera mellett a kapuba (0-2).

A törökök védelme teljesen szétesett, sőt ez a csapat játékáról is elmondható volt, melynek eredménye képen a madridiak könnyed támadásokat vezethettek. A 63. minutumban aztán Ronaldo lőtte meg csapata harmadik, saját maga pedig első idei BL gólját (0-3). A portugálnak nem volt nehéz dolga, csupán egy méterről kellett a labdát a kapuba pofoznia. 

Szokás mondani, hogy ha egy üzlet egyszer beindul, a portugál klasszis három perccel később újra eredményes tudott lenni, egy Bale szabadrúgást követően egy megcsúsztatott labdát juttatott a portugál Muslera kapujába, miközben a hazai szurkolók elindultak haza (0-4).

A 73. percben Bale lövését kellett hárítania a hazaiak hálóőrének, ekkora már átjáróházként működött a védelem, azonban az iram igen csak megapadt. A 81. percben Ronaldo volt rendkívül önzetlen, és ahelyett, hogy triplázott volna Benzemának adott egy gólpasszt (0-5). Három perccel később jött a szípítő találat, ez tényleg csak a szépítésre volt elég, Bulut vette be López kapuját, ám ez így is úgy is óriási kiütés lett (1-5).

Ronaldo a hosszabbításban még triplázni tudott, a Real fölényes 6-1-es győzelmet aratott, míg a törökök a vereség mellett Drogba egészségéért is aggódhatnak, hiszen a kiválása ezt a meccset is döntően befolyásolta és ez így lehet a csoportra, illetve a Galata egész szezonjára tekintve.

Bajnokok Ligája A csoport
Koppenhága, Parken Stadion
Játékvezető: Ivan Bebek
FC Köbenhavn - Juventus 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Jorgensen (14.) ill. Quagliarella (54.)
Sárgalapok: Mellberg (45.), Bengtsoon (49.) ill. Peluso (49.), Lichtsteiner (49.)
Kiállítva: - ill. -

Hiába szerepel rendkívül rosszul hazája bajnokságában a Köbenhavn, a mai Juventus elleni meccsre nagyon felszívta magát a csapat és mind labdabirtoklásban, mind pedig helyzetek számában felvették a harcot az olasz bajnokkal. Az első tíz perc egy Tevez és egy Adi lövéssel kezdődött, az állás azonban maradt mindkét esetben 0-0. A 14. percben hangrobbanás következett be a Parken Stadionba ugyanis Sigurdsson remek átadását Jorgensen váltotta gólra, ezzel megszerezve a vezetést a dánoknak. Igazi hidegzuhany volt ez a Juve számára (1-0).

A bekapott gólra gyorsan szeretett volna reagálni az Öreg Hölgy, azonban mind Tevez, mind pedig Quagliarella lövése elkerülte a kaput. A 21. percben kis híján Chiellini egyenlített, azonban Wilard a hazaiak hálóőre bravúrosan hárítani tudott. A folytatásban Ogbonna, Bonucci és Tevez is próbálkozott. ám mindhiába, a félidőben  egy gólos hazai vezetés állt az eredményjelzőn.

A második játékrész egy valóságos lapesővel kezdődött, a 49. percben három játékos is besárgult.Öt perccel később visszaállni látszott a világ rendje, a zebrák egyenlítő találatát Quagliarella jegyezte (1-1). A gólt követően igazi tűzijátékot rendeztek a vendégek, Tevez, Pogba és a gólszerző Quagliarella is több ízben próbálkozott, a csapatok azonban 1-1-es állással fordultak az utolsó húsz percre. Hiába próbálkoztak azonban a torinóiak, egyetlen egy labda sem akadt a dánok hálójába, ez pedig a hármas sípszó pillanatában azt jelentette, hogy nagyon fontos pontokat bukott ez az olasz bajnok, míg a Köbenhavn bravúrost pontszerzést könyvelhetett el.

Az 'A' csoport állása:
1. Real Madrid 1 1 0 0 6-1 3 pont
2. FC Köbenhavn 1 0 1 0 1-1 1 pont
3. Juventus 1 0 1 0 1-1 1 pont
4. Galatasaray 1 0 0 1 1-6 0 pont

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése