2013. szeptember 17., kedd

Bajnokok Ligája: Pályán a címvédő, indul a futball száguldó cirkusza - íme a mai menetrend


Eljött az idő, a nagy nap, melyet már oly régóta vár a futballvilág, a sportág fanatikusai. Kedd este 20:45-kor útjára indul a csillagos labda nyolc pályán, ez pedig a  2013/2014-es Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek kezdetét jeleni. Az első játéknapon mindjárt remek párharcokat tekinthetünk meg. A címvédő mellett számtalan remek csapat kezdi meg a küzdelmet egyetlen célért a Bajnokok Ligája serlegéért, azért a trófeáért, mely minden futballista álma, mely nem hiányozhat a legnagyobbak vitrinjéből.


A csoport: 

Manchester United - Bayer Leverkusen 20:45 (Digi Sport 2)
Real Sociedad - Shakhtar Donetsk 20:45 

Igen szép és igen erős csoportról beszélünk, melynek végkimenetelét nehéz lenne megjósolni. A favorit természetesen a Manchester United, azonban a mutatott forma nem feltétlen erre utal. Sem a szezonrajt, sem pedig a felkészülés nem sikerült jól az angoloknak. Ellenfelük a Leverkusen azonban nagyon motivált, jó formában játszanak és ami ennél is fontosabb, hogy a csapat húzóembere Kießling sem hagyta el tavalyi góllövőcipőjét. Igen pikáns meccsre lehet számítani ma este Manchesterben. Ami a másik párharcot illeti, a Sociedad hosszú idő után tér vissza, a Lyon kiejtése és a mutatott játék bámulatos volt, azonban a bajnoki rajt nem sikeredett túl fényesen. A túloldalon sem repesnek az örömtől az utóbbi hetekben, az ukrán sztárklub ugyanis valami elképesztő formahanyatláson megy keresztül és zsinórban két vereséget is elszenvedte, erre nem volt példa isten tudja mióta. Jó és kiélezett meccsre lehet számítani.

B csoport:

FC Köbenhavn - Juventus 20:45
Galatasaray - Real Madid 20:45 (Sport1)

Ami azt illeti, a csoport kakukktojásának tűnik a dán bajnok, ám soha ne írjunk le egy csapatot sem, minden meccs és párharc más és más. Emlékezzünk, tavaly a Juve a Nordsjelland ellen égett meg, az is egy dán csapat volt, azonban a meccs egyértelmű favoritja a torinói együttes, mely hétvégén egy 1-1-es döntetlennel hangolt az Inter ellen. A Köbenhavn ugyan öt meccs óta veretlen hazájában, azonban nyolc fordulót követően csak a tizedik pozíciót foglalják el a tizenkét csapatos mezőnyben. Ezt nézve akár egy kiütéses vendégsiker is kinézhet. A nap egyik ha nem a legjobban várt találkozója egy nagy visszavágó, hiszen tavaly a kieséses szakaszban találkozott egymással a Galata és a Real, akkor egy fantasztikus párharcot láthattunk, melynek végén a spanyolok örülhettek. A Galata azonban nem kezdte valami jól a szezont, három döntetlen és egy győzelemmel a csapat csak hetedik hazájában és négy meccsen csupán négy gólt lőtt a csapat. De semmi kétség, a srácok a Real ellen felpörögnek és megmutatják majd mit tudnak. Ezt az edző és a játékosok is állítják. Ekközben Conte a Juve edzője kijelentette, hogy a királyiak a csoport favoritjai, a nagy harc a második helyé lesz. Behódolás? Szó sincs róla, a kiváló edző csak elhinti a szót, csökkenti a terhet.

C csoport:

Benfica - Anderlecht 20:45
Olympiakos - PSG 20:45

Ez a kvartett az egyik leggyengébbként lett elkönyvelve és egybehangzó vélemények szerint a PSG csoportelsősségét nem fenyegetheti semmi és senki, ezt azonban majd meglátjuk. A görög bajnok otthonában mindig nehéz nyerni, a közönség a tizenkettedik ember, ez ma is így lesz. A párizsiak rossz szezonrajtja egyre jobb és meggyőzőbb játékba csap át, mely remek formaidőzítés lehet a BL rajtra. Az Olymipakos tőle megszokhatott módon tarol hazájában, ez azonban megtévesztő lehet, hiszen a színvonal enyhén szólva nem veri az eget. Az Anderlecht jó formát mutat, 5-0-ás diadallal hangolt, azonban Benfica együttesét sem kell félteni. A meccs esélyesei a portugálok, akik a PSG mögött illetve mellett mindenképpen szeretnének majd továbblépni a kieséses szakaszba.

D csoport:

Bayern München - CSZKA Moszkva 20:45 (Digi Sport 1)
Plzen - Manchester City 20:45

Megkezdi szereplését a címvédő Bayern München, a kispadon azonban nem a sikeredző, hanem Guardiola foglal helyet. A klub jól rajtolt a bajnokságban, másodikok a tabellán, ám az elnök nem elégedett a mutatott játékkal, ami nem is csoda, ha megtekintette, miként pörgeti a labdát a nagy rivális Dortmund. Az ellenfél egy nagyon szívós és masszív orosz gárda lesz, a listavezető a CSZKA személyében. Mindenre számíthatnak Münchenben, csak könnyű meccsre nem. A Plzen otthonában csak a győzelem elfogadható a City számára, ha végre valami maradandót szeretnének alkotni a BL-ben. Ne írjuk le azonban a csek bajnokot, emlékezzünk, tavaly a Napoli mekkora mellénnyel ment nekik az EL-ben és mi lett a vége.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése