2013. szeptember 17., kedd

Hármat gurított a Roma, ott vannak a listavezető Napoli nyakán

Remek szezonrajtot tudhat magának az AS Roma együttese és ez a lendület a harmadik forduló zárómeccsén is kitartott a Parma otthonában. A csapat elszenvedte első bekapott gólját, de ami lényeg, hogy  pontok terén hibátlan a gárda és ott vannak Napoli nyakán. 

A hazaiak igen jól kezdték a meccset és bizony feladták a leckét a fővárosi gárdának. Mind mezőnyben, mind pedig a kapu előtt felvették a kesztyűt és ami még fontosabb volt, hogy a vezető találat is az övüké volt. A 39. minutumban egy remek beadást követően Biabiany vette be fejjel a kaput, ezzel a találattal pedig 1-0 állt az eredményjelzőn a félidőben. 

A második játékrész elején az öltözőben ragadtak a hazaiak, két perccel a kezdő sípszó után megvolt az egyenlítő találat Florenzi révén. A vendégek játékosa elemi erővel lőtte ki a rövidet, úgy, hogy a labda a kapufáról pattant be. A vezető gólról a veterán Totti gondoskodott. Húsz perccel a vége előtt óriási labdát kapott a hosszabbító támadó, egy az egyben találta magát a hazaiak hálóőrével és bizony nem hibázott, tőle megszokható módon értékesítette a helyzete. Jó az öreg a háznál! Az i-re a pontot Strootman tette fel a 85. percben, ekkor a Farkasok büntetőböl voltak eredményesek.

HÁrom fordulót követően a Roma hibátlan és 8-1-es hólkülönbséggel csupán aa tabella második helyére szorul, előttük a több góllal büszkélkedő Napoli foglal helyet. Ami a Parma együttesét illeti, a csapat ismét pocsék szezonrajttal nyit, csupán egy ponttal büszkélkedhetnek három forduló után, ám így sem kiesők jelenleg....

Ami kiemelendő a Roma együttesében, hogy a gólok nagyon megoszlanak, Florenzi az egyetlen duplázó a csapatban, az eddigi találatokon hat játékos osztozik.

Parma - AS Roma 1-3 (1-0)
G: Biabiany (39.) il. Florenzi (47.), Totti (70.), Strootman (85.-büntető)

A Serie A állása három fordulót követően:
1. Napoli 9 pont (9-2), 2. AS Roma 9 pont (8-1), 3. Inter 7 pont (6-1), 4. Juventus 7 pont (6-2), 5. Fiorentina 7 pont (8-4),.... 7. Lazio 6 pont,.... 9. AC Milan 4 pont,.... 18. Chievo 1 pont, 19. Catania 0 pont (1-7), 20. Sassuolo o pont (1-8)

A góllövőlista élmezőnye:
Hamsik (Napoli) 4 gól
Callejon (Napoli) 3 gól
Paulinho (Livorno) 3 gól
Rossi (Fiorentina) 3 gól
Vidal (Juventus) 3 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése