2013. szeptember 17., kedd

Öt gólos őrült meccsen hozta a három pontot a Bilbao

Hétfőn két mérkőzést rendeztek a La Ligában, a forduló zárómérkőzésén az Atletic Bilbao a Celta Vigo csapatát fogadta. A szurkolók nem unatkoztak, a találkozó ugyanis igen csak fordulatosra, izgalmasra sikeredett, mondhatni egy igazi flúgos futam volt. 

Előbb azonban térjünk ki az újonc Elche és a Valladolid meccsére. A felek gól nélküli döntetlent játszottak egy igen kiegyenlített meccsen. Mindkét csapat felemás szezonrajtot könyvelhet el, kettejük közül azonban a Valladolid áll jobban, nekik már van egy győzelmük is, míg az Elche zsinórban harmadszor zárta meccsét egy szerzett ponttal.

A Bilbao remekül rajtolt, ám Madridban a Bernabeu gyepén megtorpantak egy héttel korában. A jó forma azonban nem veszett el, és sikerült elkönyvelni az újabb győzelmet, ez azonban igen kacifántosra sikeredett a tavaly még a kiesés torkából megmenekülő Celta ellenében. A vezetést a hazaiak szerezték meg Charles révén, azonban sokáig nem örülhettek, hiszen négy perccel később San Jose egalizálta az állást. A vendégek óriási sanszot halasztottak el a 27. minutumban, mikor is Charles nem tudta értékesíteni a javukra megítélt büntetőt.

A második játékrészben kapcsolt egy fokozatot a Bilbao és gyorsan eldöntötték a meccse. Előbb Iraola volt eredményes a 61. percben, majd pedig hét minutummal később Etxeberria is megzörgette az ellenfél hálóját, így pedig két gólos előnnyel fordultak a meccs finisére. A szépítés Mina révén érkezett, az egyenlítés azonban már nem sikerült, így otthon tartotta a Bilbao a három pontot. Charles foghatja a fejét a büntető miatt...

Elche - Valladolid 0-0 (0-0)

Athletic Bilbao - Celta Vigo 3-2 (1-1)
G: San Jose (18.), Iraola (61.), Etxeberria (68.) ill. Charles (14.), Minas (79.)

A La Liga állása négy forduló után:
1. Barcelona 12 pont (14-4), 2. Atletico Madrid 12 pont (14-4), 3. Villareal 10 pont (10-5), 4. Real Madrid 10 pont (8-4), 5. Athletic Bilbao 9 pont, 6. Espanyol 8 pont,.... 10. Málaga 4 pont,.... 16. Valencia 3 pont,... 18. Almeria 2 pont (8-11), 19. Sevilla 2 pont (5-8), 20. Osasuna 0 pont

A góllövőlista állása:
Messi (Barcelona) 6 gól
Costa (Atletico Madrid) 4 gól
Rios (Almeria) 4 gól 
El Hamdaoui (Málaga) 3 gól
Isco (Real Madrid) 3 gól
Postiga (Valencia) 3 gól
Dos Santos ( Villareal) 3 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése