2013. szeptember 17., kedd

Újra listavezető, de már nem hibátlan a Liverpool

Hétfő este a Liverpool vendégjátékával zárult a Premier League 4. fordulója. Az eddig makulátlan mérleggel rendelkező vörösök Walesbe látogattak vendégében, ahol elvesztették első pontjaikat, ám a tabella élére azért sikerült visszamászniuk. 

A Swansea City együttese nem bizonyult jó vendéglátónak, már az első pillanatokban éreztették, hogy bizony itt meg kell küzdeni a pontokért. A Liverpool kapuját érintő hosszú gólcsend gyorsan megtört, ugyan is két perc elteltével Shelvey találata egy 272 perces gólcsendet tört meg, a vendégek elszenvedték első bajnoki találatukat. A válasz igen csak gyorsan érkezett, két perccel később Sturridge rezgette meg Vorm hálóját. A pool immáron három gólos támadója egy hátrapasszolt labdát fülelt le és ha már arra járt köszönte szépen. A félidő hajrájába fordulva az állás is fordult, ugyanis Moses találata vendég vezetést eredményezett. A főszerepben ezúttal is egy hazai játékos tetszelgett, a gólszerző Shelvey adta el a labdát, passzolta azt Moses "ölébe", aki a félpályáról megindulva egészen a tizenhatos előteréig caflatott azzal, mikor is lövésre szánta el magát. Az eredmény ismeretes, Vorm ismét maga mögé nyúlhatott.

A hazaiak nem adták fel, Shelvey pedig valamelyest javította hibáját, ugyanis Michu számára készített le fejjel egy labdát, a spanyol támadó pedig megszerezte első bajnoki találatát, mely mint később kiderült pontot ért a listavezető ellen. A döntetlen ellenére a Liverpool visszavette a vezetést a tabella élén, míg a Swansea csupán a 13. pozícióban kullog. Ezzel négy fordulót követően nincsen hibátlan csapat a PL-ben.

Swansea City - Liverpool 2-2 (1-2)
G: Shelvey (2.), Michu (64.) ill. Sturridge (4.), Moses (36.)

A Premier League állása négy fordulót követően:
1. Liverpool 10 pont, 2. Arsenal 9 pont (8-5), 3. Tottenham 9 pont (4-1), 4. Manchester City 7 pont (8-3), 5. Manchester United 7 pont (6-2), 6. Chelsea 7 pont (4-2),.... 9. Everton 6 pont,.... 18. Crystal Palace 3 pont, 19. West Brom 2 pont, 20. Sunderland 1 pont

A góllövőlista élmezőnye:
Benteke (Aston Villa) 4 gól
Giroud (Arsenal) 4 gól
Sturridge (Liverpool) 3 gól
Van Persie (Manchester United) 3 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése