2015. október 30., péntek

MLS rájátszás: Németh gólja kevés volt, kiesett a Sporting!

Drámai forgatókönyvet tartogatott a Portland Timbers és a Sporting Kansas City összecsapása, avagy Németh Krisztiánék számára véget ért a 2015-ös szezon, a kupagyőzelem mellé, a bajnoki cím immáron álom marad. A magyar válogatott támadó klasszis gólt szerzett, ám a végén büntetőpárbajba torkollott a meccs, melyet a hazaiak abszolváltak sikerrel. A hangulat ismételten pokoli volt a Providence Parkban. 

Portland Timbers - Sporting Kansas City 2-2 - büntetőkkel 7-6
Helyszín: Portland, Providence Park: 21144 néző; Vezette: A. Villareal
Gólszerzők: Wallace (57.), Urruti (118.) ill. Elis (87.), Németh (110.)

Fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat, a liga tán leghangulatosabb katlanjában, a Providence Parkban. Az első játékrész nem hozott gólt, ellenben a második igen, a meccsnek pedig a rendes játékidőben közel sem volt vége. A hazaik szereztek vezetést a fordulást követően Wallace találatával, s nagyon úgy festett, hogy ez az egy gól dönthet a negyeddöntős részvételről, ám a 87. minutumban Elias hosszabbításra mentette a mérkőzést, életbe tartva ezzel a Sporting reményeit. Németh Krisztián kezdőként kapott helyet, s a ráadás első félidejében a 96. percben hatalmas gólt akasztva szerzett vezetést. Úgy tűnt, a magyar támadó gólja dönt, ám itt is jött a fordulat, mint az első játékrészben, Urruti a 118. minutumban ugrasztotta talpra az egész stadiont, Németh ekkor már nem volt a pályán, így nem vehette ki a részét a büntetőpárbajból.

A tizenegyesek során rengeteget hibázott mind a két csapat, a küzdelem 11 párig ment, így mindenki rúgott, aki a lefújás pillanatában a gyepen volt. Hazai részről négyen hibáztak, míg a Sportingnál öten, ez pedig azt jelentette, hogy drámai körülmények közepette, de Németh Krisztiánék búcsúztak. 

Rájátszás, a negyeddöntőbe jutásért:
DC United - New England Revolution 2-1
Seattle Sounders - Los Angeels Galaxy 3-2 
Montreal impact - Toronto FC 3-0
Portland Timbers - Sporting Kansas 2-2 - büntetőkkel 7-6

Erőnyerő csapatok:
Volumbus Crew, New York Red Bulls, Vancouver Whitecaps, FC Dallas

A negyeddöntő párosítása (oda-visszavágós rendszer):
Montreal - Columbus Crew
DC United - New York Red Bulls
Portland Timbers - Vancouver Whitecaps
Seattle Sounders - FC Dallas

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése