2015. október 30., péntek

MLS rájátszás: Drogba újra lecsapott, Giovincoék kiestek!

Rövid időn belül második alkalommal futott össze a Montreal és a Toronto, avagy Drogba és Giovinco csapata feszült egymásnak, ezúttal a rájátszásban. A kanadai derbin az elefántcsontparti vezérletével esélyt sem adott ellenfelének a Montreal, avagy hamar véget ért a Toronto történetének első rájátszásbéli menetelése. Talán majd jövőre... 

Montreal - Toronto FC 3-0 (3-0)
Helyszín: Montreal, Saputo Stadion: 18069 néző; Vezette: B. Toledo
Gólszerzők: Bernier (18.), Piatti (33.), Drogba (39.) ill. - 

A két csapat nem is olyan régen, pontosabban vasárnap csapott össze legutoljára, akkor még az alapszakasz zárómérkőzéseként. Akkor a Montreal 2-1-es győzelme azt eredményezte, hogy a két csapat a rájátszásban egymás ellenében harcolhatja ki a negyeddöntős részvétel jogát. Hétvégén Drogba duplája döntött, az elefántcsontparti pedig ezúttal is betalált.

A két mérkőzés között könnyű párhuzamot vonni, ahogyan akkor, úgy most is a vendégeknél volt többet a labda, ha csak minimálisan is, ám az ötletesség és átütőerő területén kiütközött a különbség, a hazai pálya. Drogbáék sokkalta jobban éltek az ellenfél támadó harmadában, s lövésekkel fejezték be az akciók zömét, míg ez a túloldalon nem volt elmondható. Hiába a Bradley által megtámogatott Altidore - Giovinco csatár kettős, a Montreal védelme és kapuvédője Bush lehúzta a rolót.

A mérkőzés és a továbbjutó kiléte gyorsan eldőlt, elég volt ehhez egy szűk félidő, a második felvonás már csak formalitás volt. Negyed óra elteltével Piatti került remek helyzetbe, ám ekkor még Konopka hárítani tudott, három perccel később azonban már tehetetlen volt a kapuvédő, egy kontratámadás végén Bernier ugrott ki remekül, s gurított a kapuba. 

A 33. percben aztán önmagát hozta roppant nehéz helyzetbe a Toronto, az egyik védő elcsúszott, piatti csapott le a labdára, s használta ki kegyetlenül az adódó lehetőséget. Arról, pedig, hogy a vendégeknek kedve se legyen kijönni a második félidőre Drogba gondoskodott. Az elefántcsontpartitól indult egy akció, melyet ziccerrel és egy hatalmas gólvonalról történő mentéssel zárt az egyik vendég védő, a labda azonban maradt a hazaiknál, a Toronto védelme nem jól rendeződött, Drogba üresen maradt a hosszún, a beadást pedig csak közelről a kapuba kellett pofoznia. Ez folt az elefántcsontparti 12 mérkőzésén a 12 gólja. 

A második félidő elején egy pontrúgás révén kis híján egyenlített a Toronto, ám Bush hatalmasat védett, így a Montreal esélyt sem adott ellenfelének, hogy az vérszemet kaphasson. Bradley lövése sem akadt be, ahogyan a túloldalon Piatti is fölé lőtt, ám ekkor már reményvesztett Toronto játékosok lézengtek a pályán. Piatti nagyon élt, a 79. percben takarásból tekert, s csak a kapufa állt a labda útjába. Nemsokkal később bekövetkezett a hármas sípszó, ez pedig a Toronto történetének első rájátszásbéli menetelésének a végét jelentette.

Rájátszás, a negyeddöntőbe jutásért:
DC United - New England Revolution 2-1
Seattle Sounders - Los Angeels Galaxy 3-2 
Montreal impact - Toronto FC 3-0
Portland Timbers - Sporting Kansas 2-2 - büntetőkkel 7-6

Erőnyerő csapatok:
Volumbus Crew, New York Red Bulls, Vancouver Whitecaps, FC Dallas

A negyeddöntő párosítása (oda-visszavágós rendszer):
Montreal - Columbus Crew
DC United - New York Red Bulls
Portland Timbers - Vancouver Whitecaps
Seattle Sounders - FC Dallas

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése