2015. október 30., péntek

FootGolf: Téli bajnokság indul Magyarországon!

Nem csak a nemzetközi színtéren, hazánkban is öles léptekkel fejlődik a FootGolf. Nemrég jelentették be, hogy a nyolc fordulós Országos Bajnokság mellett, melyet Bogár Krisztián nyert meg idén, egy téli bajnokságot is indítanak, mely szintén nyolc versenynapra alapszik, s a Winter Footgolf Tour nevet kapta. Bemutatjuk az új versenysorozat menetrendjét, illetve megszólaltattuk az ötletgazdát Hinora Ferencet.

Tessék elővenni a naptárat, s bejegyezni az események időpontját, avagy íme a nyolc jeles dátum, a Winter Footgolf Tour első játéknapjától egészen az utolsóig. Játékosként és nézőként egyaránt lehet próbálkozni, mindennek megvan a lehetősége. Csakúgy mint az OB-n, ezúttal is négy kategóriában méri össze tudását a mezőny (felnőtt, junior, senior, női)

Versenynaptár:
2015.11.07 szombat 1. forduló - Academy Golf Club - Budapest
2015.11.22 vasárnap 2. forduló - Forest Hills Golf & Country Club – Zirc
2015.12.13 vasárnap 3. forduló - Magyar Golf Club - Kisoroszi
2015.12.27 vasárnap 4. forduló - Magyar Golf Club - Kisoroszi
2016.01.24 vasárnap 5. forduló - Academy Golf Club - Budapest
2016.02.07 vasárnap 6. forduló - Magyar Golf Club - Kisoroszi
2016.02.21 vasárnap 7. forduló - Magyar Golf Club - Kisoroszi
2016.03.06 vasárnap 8. forduló - Forest Hills Golf & Country Club - Zirc

Hinora Ferenc az új sorozat ötletgazdájaként arról mesélt, hogy mit jelent számára a Footgolf, hogyan ismerte meg a sportágat - "Golfozó vagyok, talán a magyar mezőnyben egyedüliként űzöm mind a két sportágat. Ezáltal ismerkedtem meg 2011 végén a footgolfal. Egyszer csak azt vettem észre golfozás közben, hogy mások  rúgják a labdát. Gondoltam, hogy kipróbálom, immáron többet footgolfozom, mint golfozom. Ez mára egy szenvedélyé nőtte ki magát, hiányzik ha egy héten legalább egyezer nem tudok játszani, az életem szerves része lett." 

Winter Footgolf Tour és úgy általában a sportág - "Azt gondolom, hogy a footgolf az egész világon nagyon gyorsan fejlődik, nemzetközi szinten alig van különbség játékos és játékos között, az aznapi forma dönt. A külföldiek jobb körülmények között készülnek, hiszen több pályájuk van, több versenyt rendeznek és nagyobb a mezőny. Magyarországon legalább 25 versenynek kellene lenni, hogy elmondhassuk, hogy közeledünk a külföldi szinthez. Az Országos Bajnokság nyolc fordulója után döntöttünk úgy, hogy legyen egy nyolc fordulós téli bajnokság. - szabadtéri sportágként meg kell küzdenetek az elemekkel - Az időjárás közbeszólhat, előfordulhat, hogy kell halasztani fordulót, vagy fordulókat, melyeket vagy bepótolunk majd, vagy elmaradnak. Úgy gondolom, hogy a zord körülmények bennünket játékosokat nem fognak eltántorítani. A játékengedély, a végső szó mindig a golfpályák üzemeltetőjének kezében lesz, miszerint játékra alkalmasnak ítélik a pályát, vagy sem.  - beszéljünk egy picit a célokról - Ami a célokat illeti, keressük a téli bajnokot, ám sokkalta fontosabb, hogy felkészítsük magunkat a következő idényre, a vb-re utazó játékosok versenykörülmények közt készüljenek, s ahogyan fentebb is említettem ezzel is közelíthetünk a nemzetközi szinthez, versenyszámhoz."

Amennyiben kedvet kaptál, érdekelnének a részletek, írj a bajnoksag@magyfootgolf.hu címre. Veszteni nem veszhetsz semmit, bátraké a szerencse...!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése