2015. október 30., péntek

Bundesliga: Sorozatbeli 11. győzelmére készül a Bayern München! - előzetes

Hétvégén a 11. fordulót rendezik a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga), melynek apropóján Pep Guardiola csapata 11. győzelmére készül, tovább növelve ezzel a valaha volt legjobb szezonrajt rekordját. A Wolfburg otthon, míg a Dortmund idegenben szerezné meg a három pontot, Dárdai Pál csapata pedig rangadóra készül. 

Péntek: A német futballban jártas olvasóink tudják, hogy ha Bundesliga, akkor péntek esti nyitány, így lesz ez most is, az alsóházban helyet foglaló Frankfurt ellenfele az eddig hibátlan Bayern München lesz. Vajon ezúttal sikerül megállítani Pep Guardiola csapatát, mely a valaha volt legjobb szezonrajtot produkálja a német élvonal történetében!? Ha az egymás elleni eredménysorra tekintünk, azt láthatjuk, hogy a rekordbajnok legutóbbi hat egymás elleni meccsüket egyaránt győzelemmel abszolválta, ezeken a mérkőzéseken pedig a gólarány 16-0-ás...!

Péntek:
20:30 Eintracht Frankfurt - Bayern München (Eurosport 2)

Szombaton délután aztán jön a már megszokott meccsdömping, tíz csapat száll egyszerre ringbe. A legutóbbi fordulóban a Mönchengladbach ellenében rangadót bukó Schalke 04 az újonc és egyben roppant masszív védelemmel rendelkező Indolstadtot fogadja, igaz az is megjegyzendő, hogy amilyen stabil a védelem, olyan eredménytelen az előre játék. Az Ingolstadt lőtte a bajnokságban ezidáig a legkevesebb gólt, igaz idegenben ezidáig remekelnek. Ha csak az idegenbéli tabellát nézzük, a csapat harmadik. A Schalke háza tájához illő hír még a hét közi kupabúcsú, a kékek a hétvégi bajnoki után hét közben is kikaptak a Mönchengladbach legjobbjaitól.

Alsóházi rangadóra készül a sereghajtó Augsburg, mely az utóbbi hetekben pocsék formát mutató Mainz vendéglátója lesz. A Hoffenheim sincsen sokkalta jobb helyzetben, mint az Augsburg, Szalai Ádám csapata a felsőházat záró Köln otthonába látogat, kérdés, hogy Ádám a múlt heti produktuma után ezúttal is lehetőséget kap-e.

Amennyiben nem szeretne jobban leszakadni a Borussia Dortmund, abban az esetben ezen a hétvégén a Werder Bremen otthonában kell helytállni, Tudhel tanítványai egy a Padeborn elleni hetessel hangoltak. Rangadó vár a Herthára, Dárdai Pál a liga egyik legjobb formában lévőő csapata ellen készíthette fel csapatát. A Mönchengladbach az edzőváltás óta hibátlan a honi ligában, sőt a kupában kiverték a Schalkét. Schubert csapata zsinórban hatodik bajnoki sikerére hangol, ám ehhez lesz jó pár szava a berlinieknek, akik Dárdai keze alatt ezidáig a szezon meglepetéscsapatának számítanak.

Szombat:
15:30 Schalke 04 - Ingolstadt 
15:30 Augsburg - Mainz
15:30 Werder Bremen - Borussia Dortmund (Eurosport 2)
15:30 1. FC Köln - Hoffenheim
15:30 Hertha BSC - Mönchengladbach

A Wolfsburg szintén több pontot hullajtott a tervezettnél, hét közben pedig a csapat újra kikapott a Bayern Münchentől, így búcsúzott a kupából. A feladat ezúttal sem lesz egyszerű, a hétvége rangadója jutott a "Farkasoknak" a Bayer Leverkusen ellenében. Utóbbi egy negyedik ligás csapat ellen aratott könnyed győzelmet, s a szezon eleji rossz nyitány már a múlté.

18:30 Wolfsburg - Bayer Leverkusen (Eurosport 2)

Szokás szerint vasárnapra két mérkőzés marad, az újonc Darmstadt, s kieső helyen álló Stutthart otthonába látogat, míg a roppant felemásan szereplő Hamburg a kieső helyek elől menekülő Hannovert fogadja.

Vasárnap:
15:30 VfB Stuttgart - Darmstadt (Eurosport 2)
17:30 Hamburger SV - Hannover 96 (Eurosport 2)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése