2015. június 3., szerda

Nonszensz!? - Korábbi AS Roma játékost igazolhat a Lazio

A Daily Mirror értesülései szerint visszatérhet az olasz fővárosba Fabio Borini az AS Roma korábbi játékosa. Az egyszeres olasz válogatott támadó azonban nem a Farkasok, hanem az ősi rivális SS Lazio mezét öltheti magára, amennyiben az üzlet megköttetik a nyár folyamán. 

A 24 esztendős olasz támadó igazi költözőmadár, ezidáig egy klubban sem tudott gyökeret vetni, s három gárdában is szerepelt már kölcsönjátékosként. Jelenleg a Liverpool labdarúgója, ám statisztikái csapnivalóak, persze azt is figyelembe véve, hogy alig kapott lehetőséget Brendan Rodgerstől. Az idei szezonban 18 mérkőzésen kapott szerepet, s 1 gólja mellett 2 gólpasszt tud felmutatni. Piaci értékét a transfermarkt.de 7 millió euróra taksálja, a kérők között pedig a Lazio ellenfele lehet a liga rivális FC Torino. 

Ismerkedjünk meg kicsit Borinivel
Karrierjét a Bologna akadémiáján kezdte, s hosszú ideig erősítette a klub utánpótlását, míg nem a Chelsea lecsapott rá. A londoni kékeknél az U18-as csapatban kezdte, majd 2009-ben a felnőttek között is bemutatkozott, ám sok bizonyítási lehetőséget, szép emléket nem szerezhetett. A Swansea 2011-ben kölcsön vette, s egész jó fél szezont produkált, ekkor figyeltek fel rá többen, a Parma pedig meg is vásárolta aprópénzért, majd egyetlen egy játékperc nélkül pár héten belül továbbértékesítette. Előbb kölcsönadta az AS Romának, majd félszezonkor a fővárosi klub egy igen hathatós összeget, közel 8 millió eurót tett le az asztalra érte. Ez volt Borini karrierjének eddigi legeredményesebb állomása, 26 mérkőzésen 10-szer volt eredményes, s a Farkasok szimpatizánsai meg is kedvelték, ám a Liverpool 2012 nyarán egy remek ajánlattal rukkolt elő. Ezt mind Borini, mind pedig a Farkasok vezetősége elfogadta (13,3 millió euró), így létrejött a klubváltás. Ezt azóta minden bizonnyal megbánta a támadó, aki a 2013-2014-es szezont kölcsönben töltötte a Sunderlandnál első igen rosszul sikerült idénye után. A Fekete Macskáknál nem futott rossz szezont, azonban szerződést nem kapott, így a mostani szezont ismételten az Anfielden töltötte.


Nonszensz! Avagy nem lesz hálás feladat Lazio mezben visszatérni a Stadio Olimpico gyepére, hát még egy derbin pályára lépni...! Az ősi rivális az mégis csak az ősi rivális, a szurkolók pedig nem felejtenek...!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése