2015. június 3., szerda

Légiósok: Újabb Huszti gól! - Menetel a Changchun Yatai

A kínai labdarúgás igen távol áll a magyar, de úgy általában az európai futballszurkolóktól. A bajnokság azonban ütemesen fejlődik, mind színvonalát, mind pedig gazdasági mivoltát tekintve. Emlékezhetünk Drogba, vagy éppen Anelka kalandjára. Említhetjük Alan, vagy éppen Goulart tíz millió feletti szerződését, illetve azt, hogy két magyar légiósa is van a kínai Super Leaguenek Huszti Szabolcs és Elek Ákos személyében. A két labdarúgó egy csapatban rúgja a bőrt, s ismételten jó híreket kaptunk róluk a világ távoli, "eldugott" szegletéből. 

Mindkét magyar játékos a Changchun Yatai együttesét erősíti, mely nem kezdte jól a 2015-ös idényt, ám formája most felfelé ível, legutóbbi három mérkőzésén kilenc pontot gyűjtött az együttes, ebben pedig Huszti Szabolcsnak és Elek Ákosnak is hathatós érdeme van. 

Huszti zsinórban harmadik mérkőzésén volt eredményes magyar idő szerint kora délután a Shanghai Shenhua ellenében, Drogba ex-csapata 3-1-es vereségbe szaladt bele. A videón megtekinthető a mérkőzés összefoglalója, Szabolcs gólját pedig 03:33-tól láthatjátok. Jókora sprint végén egy kiváló lapos külsőzés. A mérkőzésen Huszti és Elek is kezdőként kapott helyet csapatában, előbbi végigjátszotta a meccset, míg utóbbit a 81. percben cserélte le edzője. 

A Changchun Yatai ezzel feljött a tabella nyolcadik helyére, Huszti Szabolcs pedig a góllövőlista hetedik helyén található középpályás létére 5 góllal.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése