2015. június 2., kedd

Roberto Carlos új csapatot talált magának

Alig, hogy felállt a török Akhisar Belediyespor kispadjáról, máris új kalandba vágott bele Roberto Carlos a Real Madrid és a brazil válogatott korábbi védője, akit immáron edzői szerepkörben tisztelhetünk. Noha szakemberként még nem ért el hasonló sikereket, mint aktív játékosként, immáron harmadik klubcsapatát irányíthatja majd, s gyűjtheti a tapasztalatokat, formálhatja saját edzői személyiségét. 

Nemrégiben még az Anzhi Mahackala játékosa volt Roberto Carlos, azonban döntött, szögre akasztotta a stoplist, s egy ideig a szakmai stábban foglalt helyet a dagesztáni klubban másodedzőként. Viszonylag gyorsan saját talpra állt, első vezetőedzői megbízatását a török Sivassportól kapta. Első idényében jól szerepelt a csapattal, az előkelő ötödik helyre hozta be azt, ám a második szezon hamar kudarcba fulladt, a csapat a kiesés ellen küzdött, s el is váltak egymástól a felek. Akkor sem volt sokáig munkanélküli a brazil, mindössze tíz nap telt el, s máris a szintén török Akhisar Belediyespor kispadján ült. Az együttes bennmaradt az élvonalban, Roberto Carlos azonban fél esztendőnyi munka után elhagyta az együttest.

Itt kezdődik az új történet, egy új korszak, két nap sem telet el, s máris bejelentették, hogy  ő lett a katari al-Arabi új trénere. A 42 esztendős brazil tehát nem csak klubcsapatot, országot is váltott, s az uruguayi Daniel Carreno örökségét vette át, a szakembert ugyanis kinevezték a katari válogatott élére.

A mögöttünk álló szezonban az al-Arabi a 8. pozícióban végzett a 14 csapatos katari Premier Leagueben.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése