2015. június 3., szerda

Olaszos dráma genovai módra! - Egyik sír a másik nevet...

A tragikomédia kifejezés talán még találóbb arra az eseménysorra, ami Genovában játszódott le igen rövid időn belül. Avagy nem indulhat az Európa-ligában a Serie A hatodik helyezettje a Genoa, helyettük a városi rivális, stadiontárs Sampdoria léphet ki Európába a 2015-2016-os szezonban. 

Kössék fel a nadrágszíjat, a történet egész magyaros! Mindkét csapat otthonául a Luigi Ferraris Stadion szolgál, mely mint kiderült a nemzetközi kívánalmaknak az Európa-ligában való induláshoz nem megfelelő. Ha nem megfelelő, hát nem megfelelő, ezzel egy klub vezetésének tisztában kell lennie! Nos, a Genoa úgy fest, erről nem tudott, vagy nem akart tudni, nem tudjuk hova tenni a történetet. Lényeg a lényeg, hogy ezen okok végett és azért, mert állítólag nem találtak időben stadiont maguknak a Serie A hetedik helyezettje indulhat, mely történetesen az ősi rivális a városi vetélytárs a Sampdoria. Avagy ajándék egy ősi ellenfélnek? Hogy lehet ekkora hibát véteni!?

A Genoa hosszú hónapok óta a nemzetközi porondért harcolt, a vezetőség még sem készített elő tervet annak esetére, ha sikerül kilépni Európába!? 

A történet pedig úgy kerek, hogy a stadiontárs Sampdoria viszont készült erre az eshetőségre, s "kibérelte" a Sassuolo stadionját a Mapei Stadiont, mely megfelel a nemzetközi kívánalomnak és szabályrendszernek.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése