2015. január 28., szerda

Újfent gyászol a futballvilág

Mindössze 26 esztendősen életét vesztette Oumar Sylla, a luxemburgi F91 Dudelange játékosa, egy újabb labdarúgó, akit legyőzött a rák és sajnos nem ő az egyetlen…

A szenegáli és francia kettős állampolgársággal rendelkező Oumar Sylla kisebb gall csapatokban rúgta a bőrt, mint például a US Quevilly, a US Raon-l’Étape, vagy éppen a CSO Amneville, míg nem 2013 nyarán a a luxemburgi F91 Dudelange csapatát választotta, mellyel bajnoki címvédést mutatott be, s karrierje csúcsaként Bajnokok Ligája kvalifikációs mérkőzésen vehetett részt a Ludogorets ellenében a nyáron.

Ezt követően rohamos súlyvesztéssel fordult orvoshoz, a vizsgálatok pedig májrákot diagnosztizáltak, melyből nem volt visszaút. Hiába a franciaországi kezelések, korunk egyik ha nem a legszörnyűbb betegsége nagyon hamar győzedelmeskedett. Nyugodjék békében…

Sajnos azonban nem ő az egyetlen, akit legyűrt a kór, szintén rákban hunyt el a minap Wilfred Agbonavbare, a Rayo szurkolók egykori kedvence.

A 48 esztendős egykori kapuvédő egy Madridhoz közeli klinikán vesztette életét. A Rayo saját halottjának tekinti az 1994-ben Afrikai Nemzetek Kupát nyerő nigériai labdarúgót, a klub anyagilag megsegítette Agbonavbare kilakoltatás ellen küzdő lányát, míg fiati Nigériából megpróbálták spanyol honba hozni, ám sajnos a repülő későn ért be (sok volt a papírmunka), apjuk addigra elvesztette a harcot.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése