2015. január 28., szerda

Olcsón megúszta kiállítását Ronaldo! - sokan háborognak...

Ítéletet hirdetett a Spanyol Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága, Cristiano Ronaldo két mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Az ítélet sokak szerint enyhe, nem mellesleg ezzel a portugál játszhat az Atletico Madrid elleni roppant fontos bajnoki meccsen. 

Mint ismeretes a háromszoros aranylabdás klasszis a  Córdoba elleni bajnokin súlyos sportszerűtlenséget követett el, megütötte és megrúgta ellenfelét, amiért piros lapot kapott. Ezt megelőzően szintén bevitt egy ütést, ám a játékvezető ezt nem vette észre. Frusztrált volt és nem ment sem neki, sem pedig a csapatnak a játék, ám ez nem mentség. Az esetet követően egyébként nyilvánosan mindenkitől bocsánatot kért CR7. 

Az ítélet tehát két meccs, ezt mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy sok vagy kevés, netán pont reális. Sokan ennek ellenére nemtetszésüket nyilvánították ki, mondván három mérkőzés ilyen eseteknél szinte mindig megjár. A szurkolói fórumok izzanak, a szakvélemények és az egyéb kritikák még váratnak magukra. Ronaldo a döntés értelmében kihagyja a Real Sociedad, illetve a Sevilla elleni bajnokit, de ott lehet a pályán az Atletico Madrid ellen. Ebben sokan már most az összeesküvés-elméleteket keresik, ám vitatkozni felesleges, ez a bizottság döntése, ezt kell elfogadni. Egyébként kíváncsiak lennénk, Godin, vagy éppen Simeone mester véleményére, miként ítélik meg az eltiltás mértékét.

Több hírportál is szavazást indított az eset kapcsán, mely szerint a szurkolók véleményére kíváncsiak, van olyan hírportál, ahol az olvasók több mint 70 százaléka úgy tartja, hogy enyhe az ítélet Ronaldo többet érdemelt volna. A kérdést mi is feltesszük! Várjuk szavazataitokat.

Többen felróják a hétvége másik kirívó esetét Philippe Mexes fojtogatásos ámokfutása kapcsán, a Milan játékosa végül négy mérkőzésre szóló eltiltással megúszta. Nem érdemes a két esetet összehasonlítani!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése