2015. január 28., szerda

La Liga: Messi zárkózik CR7-re, avagy íme a góllövőlista állása - Top10

Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is argentin-portugál versenyfutás van a spanyol gólkirályi címért, avagy Cristiano Ronaldo, vagy Lionel Messi lesz nagy valószínűséggel idén is a végső befutó. Idén ráadásul nincsen Diego Costa kaliberű vetélytárs, aki felvenné a versenyt a két klasszissal. Nézzük, hogyan fest az élmezőny. 

Csakúgy mint az olaszoknál, a spanyol pontvadászatban is 20  fordulón vannak túl a felek, kivéve a Sevilla és az éllovas Real Madrid, a felek egymás elleni mérkőzése ugyanis a királyiak klubvilágbajnoki mérkőzése miatt halasztásra került. Ez azért fontos, mert mindkét csapat képviselteti magát az élmezőnyben. Az andalúzok egy játékossal, míg a fővárosiak hárommal.

Hetekkel ezelőtt toronymagasan vezette a listát Cristiano Ronaldo, ez a listára nézve most is így van, ám az események tudatában ez már annyira nem igaz. Az üldöző Lionel Messi, a Barca gólfelelőse pedig elképesztő formát csípett el, s hét gólra megközelítette riválisát. A felek között nemrégiben több mint tíz találat volt. Ami pedig az események tükrét illeti, a portugál 2-3 meccses eltiltás elé néz, így a következő fordulókban biztosan nem növeli góljainak számát. A verseny tehát újfent nyitott lehet.

A harmadik helyen Neymar, ám a szakadék hatalmas, a brazil csillag fele annyi gólt jegyzett, mint CR7, így ő már biztos távolból figyeli a "nagymenőket". Ám hátrafelé tekintve nincsen ekkora szakadék, a Sevilla támadója, a hétvégén büntetőt rontó Bacca 12  egységnél jár, míg őt 10 találattal követi Bale a Real Madrid második legeredményesebb játékosa. A regnáló bajnok Atletico Madrid házi gólkirálya a friss szerzemény Griezmann, míg vele egy lapon említhető a szintén 9 gólos Karim Benzema. A Villareal legeredményesebbje az argentin Vietto, míg az Elche képviseletében Jonathas férkőzik a legjobbak közé. A tízes listát az Atletico Madrid másik nyári szerzeménye Mandzukic zárja.



Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése