2015. január 28., szerda

Serie A: Tevez nyomában Higuain, avagy íme a góllövőlista - Top10

Argentin hegemónia, mondhatni házi gólkirályi verseny figyelhető meg az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Seie A), góllövőlistáján, avagy hol vannak az olasz gólfelelősök? 

Túl vagyunk a 2014-2015-ös kiírás felén, a csapatok a mögöttünk álló hétvégén immáron a "visszavágókat" játszották a 20. fordulóban. A góllövőlistára tekintve a kérdés jogos, hol vannak az olasz gólfelelősök. Az első négy helyen ugyanis argentin egyeduralom figyelhető meg.

Az első helyen a Juve támadója Carlos Tevez áll 13 találattal, ám egy gólra megközelítette őt a honfitárs Gonzalo Higuain, aki hétfőn duplázni tudott a Genoa elleni bajnokin. Őket követi egyaránt 10-10 találattal Icardi és Dybala az Inter és a Palermo legeredményesebb játékosa. Ötödik pozícióban Menez az AC Milan francia támadója, míg őt követi a Napoli második legeredményesebbje, a Real egykori játékosa Callejon. 

Az olasz színeket az Udinese veterán csatára Di Natale képviseli, a rutinos gólgép ezidáig 9 találatot szorgoskodott össze. Mögötte hét gólos játékosok sora, két fővárosi csapat a Lazio és a Roma gólvágója Djordjevic és Ljajic, közéjük ékelődik Gabbiadini, aki a Sampnál nyújtott remek első félévet követően a Napoli játékosa lett.


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése