2014. május 26., hétfő

Felkészülés: Lukaku triplázott, Belgium ötig meg sem állt

A hajától megszabaduló Romelu Lukaku mesterhármassal hangolódott a brazíliai világbajnokságra, míg a belga válogatott hazai közönség előtt ötig meg sem állt. Igaz az ellenfél nem egy nívós ország tizenegye volt, a szomszédból Luxemburg legjobbjai ugrottak át egy meccsre. 

Belgium - Luxemburg 5-1 (2-1)
G: Lukaku (3., 22., 53.) Chadli (71.), De Bruyne (90+1.-büntető) ill. Joachim (13.)

Nem kellett sokat várnia a belga közönségnek az első gólra, ugyanis Fellaini átadását követően Lukaku elvitte a kapus mellett a labdát és a visszaérkező védők orra előtt a kapuba passzolt. Tíz perccel később aztán döbbent csend lett úrrá a nézőtéren, Joachim 29 méterről suhintott meg egy labdát, mely a kapu bal alsó sarkában landolt, ezzel egyenlített Luxemburg. A 22. percben aztán Lukeku csapott le egy a védők által elügyetlenkedett labdára és lőtt a kapuba, ezzel ismételten megszerezve csapatának a vezetést.

A második játékrész is egy Lukaku góllal kezdődött, a Chelsea játékosa szemet gyönyörködtető módon fűzött be két védőt, majd lőtt a jobb alsóba. A folytatásban aztán Chadli lőtt egyet csakugyan a jobb alsóba, majd a meccset De Bruyne zárta le egy büntetővel. Szép az eredmény, ám ez nem igazán mérvadó, bemelegítésnek persze természetesen jó volt.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése