2014. május 26., hétfő

Diego elhagyja az Atleticot, már csak az aláírás hiányzik új klubjával

A korábbi brazil válogatott kiválóság Diego Ribas da Cunhac elhagyja az Atletico Madrid csapatát, új kihívást keres magának, miután a "Matracosoknál" nem találta meg számításait. A célirány Törökország, azon belül pedig a regnáló bajnok Fenerbahce! 

A 29 esztendős támadó középpályás a téli átigazolási szezonban lett az Atletico Madrid játékosa, a Bundesligát és a VfL Wolfburg csapatát maga mögött hagyva. Számításait azonban nem találta meg, többnyire epizódszerepeket kapott, ezt jelzi, hogy csupán 19 meccsen kapott lehetőséget és átlagban mindössze 40 percet játszott. Bizonyára sokak számára emlékezetes az FC Barcelona ellen lőtt bombagólja, mely gyökeresen meghatározta az Atletico Madrid szezonjának végkifejletét.

Diego a Santos csapatából indult, mely most is érdeklődött iránta, majd a Porto, a Werder Bremen és a Juventus játékosa is volt, mielőtt Wolfburg mezt öltött. Kölcsönben már korábban szerepelt a madridiaknál, most azonban már a játékjoga is az övüké. A felek közti kontraktus lejár négy nap múlva, így szabadon igazolható játékossá válik Diego, aki válogathat, válogathatott az ajánlatok közt.

A hírek szerint érdeklődött iránta nevelőegyüttese a Santos, az Arsenal és a Zenit, illetve a török Besiktas, ám a befutó a Fenerbahce lehet, a hírek szerint immáron csak a papírmunka és az aláírás van vissza. A transfermarkt.de jelenleg 67 százalékos esélyt ad a transzferre. 

Őszi Ádám 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése