2014. május 26., hétfő

Rémálom: Courtois nehéz helyzetbe került

Sokan úgy gondolják, ha egy játékos menni, vagy maradni akar valahol, akkor azt megteheti, ám ez nem így van, sokszor sodródniuk kell az árral és úgy bánnak velük, mint egy árucikkel. Számtalan példát lehetne mondani, most azonban az Atletico Madrid kapusa Thibaut Courtois került gondba, nehéz helyzetbe. 

Mint ismeretes a 22 esztendős belga válogatott kapuvédő, akit egyébként már most a világ egyik legjobbjának tartanak a Chelsea játékosa, a londoniak birtokolják játékjogát, az Atletico pedig immáron négyszer vette kölcsön, három teljes szezonra.

Courtois többször hangoztatta, hogy nem tudja mi lesz vele, a Bajnokok Ligája finálé után azonban így nyilatkozott Miguel Ángel Gil Marín, az Atlético Madrid ügyvezetője - "Maradni akar, és ezt elmondta az edzőjének is!"

A történet ezzel azonban nincsen rövidre zárva, sőt, itt jön csak a gubanc, ugyanis José Mourinho a Chelsea trénere nem kíván újabb kölcsönszerzősét, vagy megveszik a kapuvédőt, vagy Londonban marad! Ezzel pedig patthelyzet alakulhat ki, ugyanis Courtois jó summát megér és fene tudja mekkora összeg az, amire rábólintana Roman Abramovics. Ha pedig nincs kölcsönszerződés és senki nem veszi meg a fiatal belgát akkor kinéz a számára egy padozás, ugyanis Petr Cech kirobbanthatatlannak tűnik a kapuból, ráadásul még csak 32 esztendős, mely kapusok esetében még nem veterán, jó pár remek év lehet előtte.

Nincsen tehát irigylésre méltó helyzetben Courtois, akinek mindenképpen jó lenne, ha sorsáról a világbajnokság előtt döntenének, ezáltal nyugodtan koncentrálhatna a belga válogatottra.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése