2014. március 24., hétfő

Versenyfutás a bajnoki címért! - íme a hátraevő meccsek

Vasárnap esti 4-3-as győzelmével az FC Barcelona ismételten szorossá, izgalmassá tette a spanyol bajnokságot, vagy fogalmazhatunk úgy, hogy háromesélyessé, ugyanis egy vereséggel biztosan kiszálltak volna a bajnoki címért folyó küzdelemből, de már egy döntetlen is könnyen azt eredményezhette volna. A csapatok nem lazítanak, a La Liga hétközi fordulóval robog tovább, mi pedig összegyűjtöttünk, hogy a három bajnokesélyesnek milyen mérkőzései vannak hátra, kinek lehet könnyebb, illetve nehezebb a sorsolása. 

Íme a Barcelona, a Real Madrid és az Atletico Madrid hátralévő meccsei: 

Real Madrid: Sevilla (i), Rayo (o), Real Sociedad (i), Almeria (o), Valladolid (i), Osasuna (o), Valencia (o), Celta Vigo (i), Espanyol (o) 

A királyiak hátralévő kilenc meccsükből 5 otthon játszhatnak, így idegenben már csak négy fellépésük lesz. A soron következő Sevilla elleni derbi nagyon nehéznek ígérkezik, az ellenfél borzasztó jó formában van. Komolyabb ellenfélnek ígérkezik ezen kívül a Sociedad, melyhez idegenbe kell látogatni, illetve a Valencia elleni hazai meccs sem lesz sétagalopp, a "Denevérek" a nemzetközi kupaszereplésért küzdenek. A többi ellenfél azonban verhetőnek tűnik, kötelező győzelmet ígérnek a meccsek.

Barcelona: Celta Vigo (o), Espanyol (i), Betis (o), Granada (i), Athletic Bilbao (o), Villareal (i), Getafe (o), Elche (i), Atletico Madrid (o)

Az Espanyol elleni mérkőzés mindig külön presztízzsel bír, egy városi derbit sosem lehet félvállról venni! Az Athletico Bilbao idén már egyszer megtréfálta a katalánokat és bizony mumusnak számítanak, míg a Villareal gárdáját idegenben kellene megtorpedózni. Az utolsó fordulóra nem tudhatjuk hogy mennyi és milyen kérdés marad, mindenesetre a Nou Camp gyepére az Atletico Madrid látogat majd, a Real Madrid szurkolói dörzsölhetik tenyerüket a sorsolás láttán, hiszen a katalánok hátralévő mérkőzései nehezebbnek ígérkeznek. Ahogyan a kirlyaik, Messiék is ötöt játszanak majd otthon és egyet idegenben 

Atletico Madrid: Granada (o), Athletic Bilbao (i), Villareal (o), Getafe (i), Elche (o), Valencia (i) Levante (i), Málaga (o), Barcelona (i)

Szintén nem könnyű a "Matracosok" sorsolása, ahogyan azt az előbb is említettük, nekik még vissza van egy meccs Barcelónában. Emellett pedig idegenbe kell látogatniuk andalúz földre a Bilbao otthonába, mely hírhedt és rettegett. Otthon fogadják majd a "sárga tengeralattjárót" és idegenbe kell utazniuk Valenciába.

Összességében úgy gondoljuk, hogy a legnehezebb az Atletico sorsolása, őt követi a Barcelona, míg a legkönnyebb dolga a Real Madridnak lesz, ám a kis csapatokat sem szabad soha lebecsülni, bármikor okozhatnak meglepetést. Emellett mindhárom együttes "fecséreli" majd erelyét a Bajnokok Ligájába, ez is döntő lehet, ki milyen párharcot vív, mennyi erőt dob be a cél érdekében. A Barca és az Atletico ráadásul egymással párbajozik majd, míg a Real ellenfele a Dortmund lesz.

Ha pedig lúd akkor ott lesz még a Copa del Rey döntője, melyet a Real Madrid és a Barcelona vív. Ezzel a katalánok fogják a több meccset játszani, persze ez attól is függ majd, hogy ki marad talpon a BL-ben és ki nem.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése