2014. március 24., hétfő

Rekordot döntött és bajnok a Salzburg!

Mindössze 28 fordulóra volt szüksége a Red Bull Salzburg csapatának, hogy meghódítsa az osztrák Bundesligát és leigázza az egész mezőnyt. A kapuban Gulácsi Pétert foglalkoztató osztrák együttes a Wiener Neustadt hétvégi 5-0-ás legyőzésével nyolc fordulóval a vége előtt lett bajnok, ami rekordgyorsaságú aranyat jelent a liga történetében. 

Gulácsi Péter csapata elképesztő fölénnyel  lépte le a mezőnyt, a második helyen álló újonc Grödig mindössze 43 pontot gyűjtött, míg győzelmével a Salzburg már 70-nél jár. Ami pedig a gólkülönbséget illeti, az lenyűgöző 98 rúgott gól mellé, mindössze 23 kapott párosul. Ezek a számok pedig azt jelentik, hogy ha továbbra is így folytatja a csapat, akkor számos ligarekordot megdönthet még. Többek között a gólrekordot, mely a Rapid nevéhez fűződik 101 góllal, nos ez más csak három találatra van és aligha sülne be a végjátékba úgy a csapat, hogy ez ne dőljön meg. Főleg, hogy a csapat két támadója ádáz küzdelmet vív a gólkirályi címért, a brazil Allan 24 góljával csupán második, az éllovas a spanyol Soriano, aki 26-nál tart.

Emellett pedig ha megnyeri soron következő Austria Wien elleni bajnokiját a csapat, akkor beállítja a Rapid ligarekordját, azaz 13 győztes mérkőzés zsinórban. A csapat elmúlt tíz mérkőzésén 45-7-es gólarányt tud felmutatni, ami elképesztő 4,5 gólos meccsenkénti átlagot ad ki. Egy szó mint száz, ez a csapat nagyon egyben van, jövőre pedig remélhetőleg Gulácsi Péterrel a kapuban irány a Bajnokok Ligája 2. selejtezőköre.

Íme az osztrák Bundesliga állása:
1. Red Bull Salzburg 70 pont -bajnok!, 2. Grödig 43 p., 3. Rapid Wien 42 p., 4. Austria Wien 42 p., 5. Ried 35 p., 6. Sturm Graz 32 p., 7. Wolfsberg 32 p., 8. Wiener Neustadt 32 p., 9. Admira 28 p., 10. Wacker Innsbruck 19 p.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése