2014. március 24., hétfő

El Classico: Nyilatkozatháború tört ki a meccs után

Túl vagyunk egy újabb El Classicón egy mérkőzésen, mely ismételten port kavart és sajnos a játékosok egy harmadik személyre, a játékvezetőre mutogatnak. A lefújást követően Cristiano Ronaldo élesen bírálta a rendszert és megjegyezte, hogy szokásos módon tizenkét ember ellen játszottak. Vele szemben Pique csattanós választ adott, mondván a portugálnak megítélt büntető nem volt jogos, foglalkozzon azzal. A kiállított Ramos is a játékvezetéssel foglalkozott, míg Marcelo nagyon sportszerűen és intelligensen nyilatkozott. 

"Tizenkét ember ellen játszottunk, csak a szokásos. Lehet, hogy azt szerették volna a játékvezetők, hogy a Barca ismét beszálljon a bajnoki címért folyó versenyfutásba. Nem keresem a kifogásokat, de a bíró nem ütötte meg a kívánt szintet. Ha nyertünk volna, a Barcelona esélyei elszálltak volna. Öt éve vagyok a Real Madrid játékosa, de még soha nem kedveztek nekünk a játékvezetői ítéletek. Most már értem, hogyan működnek itt a dolgok, de biztos vagyok benne, hogy a végelszámolásnál ennek a meccsnek nem lesz jelentősége, meg fogjuk nyerni a bajnokságot" - nyilatkozott a lefújást követően Cristiano Ronaldo a királyiak kétszere aranylabdás sztárja.

A találkozó után Pique a Barca hátvédje reagált CR7 szavaira - "Sajnálatos, hogy Cristiano a játékvezető teljesítményével van elfoglalva egy ilyen kiváló mérkőzés után. Ha kielemezzük az esetet, láthatjuk, hogy a vele szemben elkövetett szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt. Igazságtalan a bíróval a foglalkozni, tevékenykedése nem volt hatással a meccs kimenetelére."

Hazai részről azonban nem csak Cristiano Ronaldo volt az, aki a játékvezetőt okolta a vereségért a kiállított Sergio Ramos is felszólalt - "Hozzá sem értem Neymarhoz, de nincs értelme beszélni az esetről, mert már nem tudunk rajta változtatni. Mindenki láthatta, hogy mi történt a mérkőzésen. Vannak előre elhatározott dolgok, melyek ellen nem tudunk mit tenni. Nem bántottam Neymart, jobban szerettem volna, ha berúgja a helyzetet, mint hogy kiállítsanak, és tizenegyeshez jusson az ellenfél."

A legsportszerűbb nyilatkoratot egy hazai játékos Marcelo tette - "Nem fogok a játékvezetőről beszélni, teljesen fölösleges. Át kell gondolnunk, milyen hibákat követtünk el, hogy ezek többé ne forduljanak elő. Küzdöttünk, de nagyon nehéz dolgunk volt. A hétközi fordulóban le kell győznünk a Sevillát, és nem szabad beleesni azokba a hibákba, mint ezen a meccsen. Megpróbáltuk azt csinálni, amire Ancelotti megkért minket. Mindig szeretnénk jól játszani, és gólt szerezni, de tíz emberrel nem egyszerű. A bajnokság akkor sem dőlt volna el, ha nyertünk volna."

A legrövidebb üzenetet Arbeloa osztotta meg Twitter oldalán - "Mindig ugyanaz!"

Real Madrid – Barcelona 3-4 (2-2)
G: Benzema (20., 24.,), Ronaldo (55. - büntető) ill. Iniesta (7.), Messi (42., 65., 85. utóbbi kettőt büntetőből)
Kiállítva: Ramos (63.) ill. -

A La Liga állása 29 forduló után:
1. Real Madrid 70 pont (80-30) +50
2. Atletico Madrid 70 pont (66-21) +45
3. Barcelona 69 pont (85-25) +60

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése