2014. március 24., hétfő

El Classico: "Újrakezdődött a bajnokság...! - edzői utúzöngék

Nem múlhat el egy klasszikus edzői nyilatkozatok nélkül sem, a riporterek a lefújást követően mikrofonvégre kapták a két spanyol gigász trénerét Gerardo Martinot és Ancelottit egyaránt, Előbbi újrakezdődő bajnokságról beszélt, míg utóbbi láthatóan visszafogott volt és inkább előre tekintett. 

"Újrakezdődött a bajnokság. Feltételezhetően azt hitték már, hogy halottak vagyunk, de most újra kezdjük a harcot a bajnoki címért. A Real Madrid világos hierarchiát épített fel a bajnokságban, amikor hét pont előnyt dolgozott le, miközben Európában is a legjobbak közé tartozik. Ebben a helyzetben úgy tűnt, hogy számunkra csak egy eredmény elfogadható itt, és a győzelem. Ez az, amiért ezt a győzelmet nagyon értékelni kell." - mondta a lefújást követően Gerardo Martino a Barcelona argentin trénere, akitől természetesen megkérdezték, hogy miként látta Messi és Neymar pályán nyújtott teljesítményét - "Neymar a huszonegy évével mindent beleadott, nem ő volt a legjobb, de az első tizenegyes kiharcolása és Ramos kiállítása az ő érdeme. Messi nagyon sokat dolgozott ezen a mérkőzésen, jól játszott össze Andrésszel, Cesc-kel és Buquetsszel, nagy befolyással volt az összecsapásra, és csak dicsérhetem. De a góljai mindennél többet mondanak róla. Triplázás és rekordok sora."

Természetesen Carlo Ancelotti sem távozhatott a helyszínről értékelés nélkül, az olasz tréner igen visszafogottnak tűnt, elfojtotta érzéseit és inkább előre tekintett a szerdai Sevilla elleni meccsre, mely döntő jelentőségű lesz.

"Talán néhány ítélet minket büntetett! „Nem láttam a tizenegyeseket, de Ramos kiállítása fordulópont volt, mert addig irányítottuk a meccset. Még nem beszéltem a játékosokkal erről a témáról. Jó meccset játszottunk, de kisebb hibákat vétettünk, és ezek miatt nem nyertünk. Harcoltunk és elszántan futballoztunk, de el kell felejtenünk ezt a meccset szerdáig, mert az kulcsfontosságú lesz ebben a szezonban" - utalt Ancelotti a bombaformában lévő Sevilla elleni idegenbéli meccsre.

Íme a Barcelona és Real Madrid hátralévő meccsei:

Real Madrid: Sevilla (i), Rayo (o), Real Sociedad (i), Almeria (o), Valladolid (i), Osasuna (o), Valencia (o), Celta Vigo (i), Espanyol (o)
Barcelona: Celta Vigo (o), Espanyol (i), Betis (o), Granada (i), Bilbao (o), Villareal (i), Getafe (o), Elche (i), Atletico Madrid (o)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése