2014. március 24., hétfő

Elképesztő: Újabb három rekordot döntött meg Messi!

Számolatlanul zsebeli be a rekordokat az FC Barcelona argentin klasszisa Lionel Messi, aki a Real Madrid elleni mesterhármasával újabb három rekordot tudhat magáénak, sőt, immáron az anyaínycipőért folyó küzdelemben is számolni kell vele, hiába a hetven napos kihagyás szezon közben. 

El Classico! A történelem legeredményesebb játékosa a gigászi párharc történetében mind idáig a királyaik legendás csatára  Alfredo Di Stefano volt, aki 18 alkalommal talált a katalánok kapujába pályafutása során. Messi legutóbb ezt a rekordot beállította, mostani mesterhármasával pedig immáron 21 gólnál jár, ezzel egyedüli rekorderré vált.

Soha egyetlen katalán játékos nem lőtt még mesterhármast El Classico során a Bernabeuban, immáron ezt a rekordot is magáénak tudhatja Messi.

A harmadik rekord pedig a La Liga góllövőlistájának örök rangsorában megszerzett második helye. A dobogó második fokáról a Real Madrid egykori játékosát Hugo Sánchezt (234 gól) taszította le az argentin, aki így már 236 bajnoki találatnál tart és célba veheti a dobogó legfelső fokát, melyet Temo Zarra őriz a Bilbao játékosaként 251 góllal.

Ami pedig az aranycipőt illeti, Messi immáron a negyedik a  ranglistán, ám jegyezzük meg, hogy Ronaldo és Suarez jócskán előtte jár. Viszont ahhoz képest, hogy 70 napon át sérült, harcképtelen volt, nagyon jó mutatókkal rendelkezik, csakúgy mint Suarez.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése