2014. március 14., péntek

Seria A: Harc a nemezetközi kupaindulásért és a bennmaradásért - előzetes

Hétvégén az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) a 28. forduló mérkőzéseivel folytatódik. Bár bombapárosítás nem lesz a porondon, az olasz foci szerelmesei nem lesznek híján jó párharcoknak. A bajnokság szerelmesei nem szenvednek majd hiányt, két meccs híján az összes találkozó képernyőre kerül hazánkban. 

Szombaton késő este az Inter vendégjátékával kezdődik meg a forduló. A milánói kék-feketék a négy ponttal maguk mögött serénykedő újonc Verona vendégei lesznek. Mindkét klub az Európa Liga indulásért küzd.

Szombat:
20:45 Hellas Verona - Inter (Digi Sport 1)

Vasárnap aztán jöhet a meccsdömping! Az ebéd mellé már jön is az első meccs, az Atalanta és a Sampdoria részvételével. A két együttes egymás mellett foglal helyet a tabellán, bennmaradási gondja egyik félnek sincsen. Jelenleg a Samp áll előrébb jó gólkülönbségének köszönhetően. Igazi hat pontos kiesési rangadó lesz a Livorno és a Bologna összecsapása és ugyanez elmondható a sereghajtó Sassuolo és az előtte helyet foglaló Bologna mérkőzéséről. Ezen a két mérkőzésen megmérettetik az utolsó négy helyezett.

A Cagliari és a Lazio meccse immáron semmiről nem hivatott dönteni, előbbinek nincsenek kiesési gondjai, míg utóbbitól már igen messze a nemzetközi porondot érő ötödik hely. A forduló egyik legizgalmasabb mérkőzésének ígérkezik a Parma milánói vendégjátéka, Seedorf csapata csupán tizedik és a Bajnokok Ligájából is csúnyán kizúgtak, míg a Parma rendületlenül menetel, jelenleg hatodik és utóbbi öt meccsén nem talált legyőzőre, az Inter nyakában lohol az Európa Liga indulásért.

Este a négy meccse nyeretlen Fiorentina hazai környezetben fogadja a kiesés elől menekülő Chievo csapatát, míg a már-már bajnoki címet elkönyvelő Juve a Genoa otthonába látogat.

Vasárnap:
12:30 Atalanta - Sampdoria (SportKlub)
15:00 Livorno - Bologna
15:00 Sassuolo - Catania
15:00 Cagliari - Lazio (SportKlub)
15:00 AC Milan - Parma (Digi Sport 2)
20:45 Fiorentina - Chievo (SportKlub)
20:45 Genoa - Juventus (Digi Sport 1)

Két mérkőzés marad hétfőre, előbb  Torinóban a Juve városi riválisánál vendégszerepel majd a Napoli, mely az AS Romával harcban áll a második helyért, mely automatikus Bajnokok Ligája indulást ér. Az imént említett fővárosiak a Stadio Olimpico gyepén fogadják a múlt héten Milan verőként felcsillanó, ám pocsék szezont futó Udinét.

Hétfő:
19:00 Torino - Napoli (SportKlub)
21:00 AS Roma - Udinese (Digi Sport 1)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése