2014. január 8., szerda

Elkalapálták a "kalapácsosokat"! - Hatot vágott a Manchester City

Nem kegyelmezett ellenfelének a Manchester City az Angol Ligakupa elődöntőjében! A "Polgárok" mondhatni könnyed játékkal léptek túl a West Ham Uniteden, a győzelem pedig oly nagyarányúra sikeredett, hogy a visszaváróra már szükség sem lenne, csupán formalitásról beszélhetünk majd. 

A gólgyártást Negredo kezdte meg a 12. percben, aki meghálálta a bizalmat és Dzekoval egyetemben igyekeznek kihasználni az időt, míg Agüero sérült. Dolgozik a bizonyítási vágy! Ezt jelezte a spanyol a folytatásban is, ugyanis a 26. minutumban megduplázta csapata, illetve önmaga góljainak számát. A félidő zárásaként Yaya Toure is betalált, így már a félidőben három gólos volt a vendégek hátránya. A fordulást követően nem kellett sokat várni az újabb találatra, a 49. percben Negredo volt ismételten eredményes, ezzel pedig mesterhármast szerzett.  A végjáték Dzeko nevével fonódott össze, a bosnyák támadó előbb a 61., majd a 89. percben tudott eredményes lenni. 

A vége tehát 6-0, borzasztó, már-már megalázó vereség! Ez azonban nem az első volt a "kalapácsosok" számára, ugyanis hétvégén az FA-kupában a Nottingham gurított nekik egy ötöstű! Az edzőváltás nagyon lóg a levegőben, míg a visszavágó már csak formalitás lesz.

Az egyik manchesteri csapat részvétele tehát szinte biztos a döntőbe (soha se mond hogy soha), míg a United a tegnapi Sunderland elleni 2-1-es vereséget próbálja meg ledolgozni majd az Old Traffordon. Hasikerül, akkor létrejön az álomdöntő, a két manchesteri gigász csatája.

Manchester City - West Ham United 6-0 (3-0)
G: Negredo (12., 26., 49.), Yaya Toure (41.), Dzeko (61., 89.) ill . -

FA-Kupa:
Egy elmaradt FA-kupa meccset is rendeztek szerda este, mely meglehetősen nagy izgalmakat hordozott. A harmadik vonalban serénykedő Crawley Town sokáig vezetett a negyedik ligás Bristol ellen, mely a végjátékban megrázta magár és megfordította a meccset.

Crawley Town - Bristol Rovers 1-2 (1-0)
G: Proctor (15.) ill . E. Richards (83.), O'Toole (90+1.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése