2014. január 8., szerda

Barca neveléssel erősít az Osasuna - hivatalos

Az utóbbi hetekben elmozdult a kiesőzónából az Osasuna, mely a Real Madrid gárdájától is elcsent nemrégiben két pontot. A kiesőzóna azonban nagyon közel van, így a biztos bennmaradás reményében a keret megerősítésén dolgoznak a pamplonai csapat szakemberei. 

A klub hivatalos honlapján jelentette be Christiab Lobato szerződtetését. A 24 esztendős bal oldali szélső több hónapja szabadúszóként mozgott a piacon, most azonban ismételten elkötelezte magát. Átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon és aláírta új szerződését, mely első körben az idei szezon végéig szól.

Lobato katalán földön nevelkedett, a Barcelona és a Hospitalet együttesében szerepelt juniorként, majd felnőttként egyaránt. Profi pályafutását a Hospitalet gárdájában kezdte meg, 2008-2011-ig közel száz meccsen lépett pályára, majd a Barcelona B csapatához szerződött, ahol 2013-ig alkalmazták. Guardiola irányítása alatt többször a felnőtt csapattal készül, a felkészülési időszakban pedig pályára is léphetett a nagyok között, egy a Hajduk Split elleni meccs során. Az áttörés azonban elmaradt a karrierjében, ám még fiatal és itt előtte egy nagy lehetőség, bizonyíthat a La Ligában.

Piaci ára korábban Barca játékosként elérte a 2 millió eurót, jelenleg pedig 1 millió euróra taksálják játékjogának árát.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése