2014. január 9., csütörtök

AS Roma: Az egyik legígéretesebb Barca tehetség érkezhet - sajtóhír

Sajtóhírek szerint az FC Barcelona fiatal csatárzsenijére fáj az AS Roma szakmai stábjának a foga. A transzferről még csak suttognak, ám az pár napon belül könnyedén megvalósulhat és kész ténnyé válhat. 

Antonio Sanabria sokak szerint egy különleges tehetség, ezt mi sem jelzi jobban, hogy 17 esztendős kora ellenére a Barcelona B csapatában a felnőttek közt rúgja a bőrt. Az 1996-os születésű paraguayi csillag immáron négy esztendeje nevelkedik a katalánoknál, 2013-ben pedig a "B" csapatban is debütált, melynek mostanra rendszeres tagja lett. A bajnokságban 10 meccsen átlagosan 57 percnyi játékot kapva eddig 3 gólt szorgoskodott össze, míg az UEFA Youth League elnevezésű teljes mértékben a Bajnokok Ligája rendszerére épülő ifjúsági kupában 3 meccsen 4 alkalommal rezgette meg az ellenfelek hálóját.

Hazájában háta mögött hagyta a korosztályos válogatottakat és immáron felnőtt paraguayi válogatottnak mondhatja magát. A címeres mert eddig három ízben húzta fel, debütálni Németország ellen debütált egy 3-3-as döntetlen során.

A hírek szerint a "Farkasok" akár 3 millió eurót is letennének az asztalra, ám kérdés, hogy a katalánok levennék-e a kezüket teljes mértékben egy ilyen tehetséges ifjúról. Sokkal inkább elképzelhető egy kölcsönszerződés, ám ne feledjük, a legfontosabb,  az, hogy Sanabria folyamatos játéklehetőséghez jusson. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése