2014. január 8., szerda

Cardiff: Solksjaer első igazolása egykori MU nevelés

Ole Gunnar Solksjaer a Cardiff City nemrégiben kinevezett vezetőedzője nem tétlenkedik és a csapat megerősítésén dolgozik azzal a nem titkolt céllal, hogy a walesi gárda a Premier Leagueben kezdje meg a következő szezont. Az egykori United klasszis honfitársát, a norvég válogatott irányítóját csábította Walesbe. 

A 23 esztendős Magnus Wolff Eikrem a Heerenveen gárdájától érkezik, ahol csapattársa volt a magyar utánpótlás válogatott Otigba Kenneth. A kiváló kvalitásokkal bíró irányítót jól ismeri Solksjaer, ugyanis korábban a Molde csapatánál már együtt dolgoztak és értek el sikereket, illetve találkoztak ők már Manchesterben is, mikor a norvég klasszis utolsó éveiben járt a Vörös Ördögöknél, a fiatal Magnus pedig pallérozódott a csapat akadémiáján, ahol később a fogasra akasztott stoplis után Solksjaer lett az edzője. Útjuk hasonló, ugyanis mindketten a Molde neveltjei és hazájukat a United hívására hagyták el. Érdekesség, hogy az ifjú irányító a sportág alapjait, egy a Solksjaer által alapított focisuliban sajátította el Norvégiában.

A transzfer anyagi részét nem hozták nyilvánosságra, azt viszont  tudni lehet, hogy szerződése 2017 feléig köti majd a walesi klubhoz. Jelenlegi piaci árát 2,2 millió euróra taksálják.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése