2014. január 9., csütörtök

BL-győzteshez szerződött a román gólkirályjelölt

Nem tudta megtartani legjobb játékosát a román labdarúgó-bajnokságban (Liga I-ben) szereplő Pandurii, mely túladott Eric de Oliveira Pereira játékjogán. A kérő nem más volt, mint a friss CAF Champions League győztes Al Ahly, Egyiptom és Afrika uralkodója, rekordere. 

A 28 esztendős támadó középpályás Eric hosszú időt töltött el Kelet-Európában, megfordult a Gaz Metan és a Karpaty Lviv, majd ismét a Gaz Metan csapatában , míg nem 2013 nyarán a Pandurii szerződtette 400 ezer euró ellenében. Árát busásan meghálálta, ugyanis 18 bajnoki meccsen 11 gólt szerzett, mellyel holtversenyben vezeti a góllövőlistát, mellette pedig kiosztott 9 gólpasszt, mellyel a liga legeredményesebb játékosa lett, a kanadai-tábla toronymagas ura 20 ponttal. Emellett az Európa Ligában is szerepelt a csapattal, ott a selejtezőkkel együtt 12 meccsen 3 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.

Piaci értéke jelentősen megugrott, a transfermarkt.de legutóbb 2,4 millió euróra becsülte, ám a brazil játékjogát, a hírek szerint ennél jóval olcsóbban 1.3 millió euró ellenében szerezte meg az afrikai BL-győztes. A haszon így is megvan, hiszen fél év alatt 900 ezer eurót kerestek rajta, emellett pedig hatalmas segítséget jelentett a csapatnak. Új szerződése a 36-szoros egyiptomi bajnokhoz 2015 nyaráig szól.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése