2013. október 22., kedd

Serie A: Ez történt a 8. fordulóban - eredmények, tabella, statisztikák

A nyolcadik forduló ismételtem az AS Roma jegyében tellett, a fővárosiak az ősz legnagyobb derbijén a Napoli együttesét hagyták faképnél, míg a közvetlen üldözők közül senki nem tudott nyerni. A mezőny igen csak sűrü, és tele van meglepetésekkel, valami Genoában is megkezdődött. 

Ahogyan azt már említettük az AS Roma megverte 2-0-ra a Napolit, ezzel pedig öt pontnyira leszakította közvetlen riválisát, mely ezzel elszenvedte első vereségét. A "Farkasokról" még annyit, hogy vezérüket vesztették 2-4 hét erejéig Totti személyében, a statisztikáik pedig fantasztikusak nyolc meccsből nyolc diadal, 22 lőtt gól és mindössze egyetlen kapott.

A Juventus előtt a Napoli vereségével ott tátongott a nagy lehetőség az előzésre, azonban Conte csapta nem bírt a Fiorentinával, vagy inkább mondjuk úgy, hogy a mesterhármast jegyző Rossi hagyta faképnél a "Zebrákat", akik hiába vezettek 0-2-re a vége 4-2 lett és bajnoki vereség, mely számukra is az első volt a szezonban. Emellett az Inter sem tudta begyűjteni a három bajnoki pontot, ezúttal a Torino otthonában maradt kettő.

A szezon egyértelmű meglepetéscsapata a Hellas Verona, mely újoncként jelenleg a negyedik és eddig beleköp a nagyok levesébe. A kis csapat egyszerűen hozza a számára nyerhető meccseket. Remek formában van az Atalanta, mely ezúttal a gödörben lévő Lazio ellen szerezte meg harmadik győzelmét zsinórban. Nyert az AC Milan egy bombagóllal, a játék azonban ezúttal is vérszegény volt az Udinese ellenében. A milánóiak ezzel a nyolcadik pozícióban tanyáznak.

Valami beindult Genoában, ugyanis mindkét együttes nyerni tudott. A Genoa a kieső helyen toporgó Chievo ellen diadalmaskodott, míg a Sampdoria első győzelmét a Livorno kárára aratta, ráadásul idegenben. Megszerezte első győzelmét a Sassuolo is, mely a tök utolsó Bologna felett diadalmaskodott. Apropó Bologna, az egyetlen nyeretlen csapat a mezőnyben.

A mezőny jelenlegi két legrosszabb formát mutató csapata a Bologna és a Livorno.

Íme a 8. forduló álomcsapata: Ferison (Catania) - Cacciatore  (Verona), Antei (Sassuolo), Costa (Sampdoria), Lulic (Lazio) - Iturbe (Verona), Pjanic (Roma), Parolo (Parma), Gomez Taleb (Verona) - Palacio (Inter), Rossi (Fiorentina)

A 8. forduló eredményei:
AS Roma - Napoli 2-0
Cagliari - Catania 2-1
AC Milan - Udinese 1-0
Atalanta - Lazio 2-1
Fiorentina - Juventus 4-2
Genoa - Chievo 2-1
Livorno - Sampdoria 1-2
Sassuolo - Bologna 2-1
Verona - Parma 3-2
Torino - Inter 3-3

A bajnokság állása 8 fordulót követően:
1. AS Roma 24 pont, 2. Napoli 19 p. (18-6), 3. Juventus 19 p. (16-10), 4. Verona 16 p., 5. Inter 15 p. (19-9), 6. Fiorentina 15 p. (17-10), 7. Atalanta 12 p., 8. AC Milan 11 p. ... 18. Sassuolo 5 p., 19. Chievo 4 p., 20. Bologna 3 p.

A góllövőlista élmezőnye:
1 G. Rossi (Fiorentina) 8 gól
2. Cerci (Torino) 6 gól
3. Hamsik (Napoli) 5 gól
3. Jorginho (Verona) 5 gól
3. Palacio (Inter) 5 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése