2013. október 22., kedd

Bajnokok Ligája: Rangadók estélye a keddi játéknapon - előzetes

Kedd este folytatódnak a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei. A 3. forduló nyitónapja igazi rangadókat tartogat a futball fanatikusainak számára. Az ember döntse el, melyik meccset nézi meg a televízióban, mikor egyik találkozó jobbnak ígérkezik mint a másik. 

E csoport:
20:45 Schalke 04 - Chelsea (DigiSport 1)
20:45 Steaua Bukarest - Basel

Igazi csoportrangadót rendeznek ma este Gelsenkirchenben, melynek reméljük magyar szereplője, netán hőse is lehet Szalai Ádám személyében. Az eddig hibátlan, sőt még gólt sem kapó Schalke ugyanis a Chelsea együttesét fogadja. A mérkőzés sorsdöntő kimenetelű is lehet, ugyanis egy esetleges hazai győzelem nehéz helyzetbe hozhatja a londoniakat, míg vendég győzelem esetén a csoport nagyon izgalmassá és szorossá válhat. A találkozó esélyese Mourinho legénysége, de a futball útja mindig is kifürkészhetetlen, ezért is szép ez a sportág. A csoport másik meccsén a Basel Romániába utazik, ahol az eddig pont és rúgott gól nélkül álló Steaua lesz az ellenfél. Egy esetleges svájci siker romokba döntheti a hazai álmokat, azonban nem lesz az olyan könnyű mérkőzés, ahogyan azt a tabella mutatja.

F csoport:
20:45 Arsenal - Dortmund (DigiSport 2)
20:45 Marseille - Napoli

A halálcsoportnak aposztrofált 'F' jelű négyesben ezúttal sem maradunk csúcsderbi nélkül, a játéknap egyik ha nem a legjobban várt meccse ugyanis a Dortmund vendégjátéka lesz az Arsenal otthonában. Két igazi nyílt sisakos futballt játszó csapat csatája lesz ez, mely előzetesen akár gólesőt is ígérhet. Wenger tanítványai azonban két győzelmüknek köszönhetően előnyt élveznek a Napoli és a Borussia ellenében, azonban hátradőlni ebben a csoportban vétek lenne. Sok fórumot nézegettünk és bizony sokan jobban várják ezt a mérkőzést, mint a Barcelona vendégjátékát Milánóban. Kíváncsian várjuk, hogy a hétvégén Isteni trióként aposztrofált Özil, Ramsey, Giroud hármas a németek nótáját is elhúzza-e? A csoport másik meccsén a Napoli számára egy kötelező győzelem vár francia földön, már amennyiben életben szeretnék tartani továbbjutási esélyeiket és nem leszakadni a többiektől. Egyúttal azonban a Marseille számára is nagyon fontos meccs lesz ez, ha nem a csoport utolsó helyére vágynak.

G csoport:
20:45 Austria Wien - Atletico Madrid
20:45 Porto - Zenit

A szezont megelőzően Falcao távozása után senki nem gondolta volna, hogy a madridiak ilyen remek szezonrajtot vesznek majd és ezzel sok szakember elvárásait áthúzták, hiszen a Porto és a Zenit tűnt sokak szemében favoritnak. (Ezzel persze mi tudnánk vitatkozni) A futballban az erőviszonyok azonban mindig változnak és mint látjuk egy játékos kiválása (Falcao) nem feltétlen jelent visszaesést. Az Atletico ma este Bécsben vendégszerepel, ahol esetleges győzelmével nagyon közel kerülhet a továbbjutáshoz és mondanunk sem kell, hogy a találkozó abszolút favoritjának számítanak. A csoport másik meccse egy hamisítatlan portugál-orosz párharcot hoz, melynek külön pikantériát kölcsönöz Hulk visszatérése. Sokan úgy emlegetik, hogy a brazil mozdulatait a Dragaóban még a közönség is ismeri, erre azonban minden bizonnyal megpróbál cáfolatot adni a Zenit csatára. Mindkét csapat számára fontos a meccs, a Zenit számára olyannyira, hogy egy esetleges vereség már most a kiesés szelét hozná magával.

H csoport:
20:45 AC Milan - Barcelona (Sport1)
20:45 Celtic - Ajax

A másik várva várt meccs az immáron rendszeressé váló hamisítatlan Milan-Barca összecsapás lesz, melyet sokan már unnak, mondván mindig keresztezi egymást az utóbbi időben a két csapat útja. Óriási meccsre és párharcokra lehet számítani a pálya minden szegletében és ne feledjük, a piros-feketék nem egyszer törtek borsot a katalán óriás orra alá. Azonban este kiderül, hogy a milánói védelem mit tud tenni a Neymar-Messi duóval, az argentin ugyanis felépült és a hírek szerinte ott lehet a kezdőben. A csoport másik meccsén a Celtic ragadná meg a kapaszkodás, vagy mondjuk úgy a remény életben tartásának esélyét, ám ehhez lesz pár keresetlen szava a holland bajnoknak.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése