2013. október 15., kedd

VB selejtezők: kijutott a címvédő, pótselejtezőre kényszerülnek Riberyék

Ahogyan arra számítani lehetett, az utolsó játéknapon mindkét gigász hozta a kötelező győzelmet, ez pedig azt jelentette, hogy a címvédő spanyol armada kvalifikálta magát Brazíliába, míg a Ribery vezette gallok pótselejzetőre kényszerülnek a továbbiakban. 

A játéknapot megelőzően még akadt esélyük a franciáknak a csoport első helyére, azonban ennek csak matematikai jelentősége volt, a szíve mélyén mindenki tisztában volt azzal, hogy a spanyolok nem kapnak ki a grúzoktól hazai környezetben. Persze csodák mindig vannak, ezért senki nem is könyvelte el előre a spanyolok részvételét.

Mindkét együttes jól kezdte a mérkőzését, kapujához szegezte soros ellenfelét, gólt azonban a franciák szereztek előbb Ribery révén. A túloldalon kissé megkésett az első találat, de a félidő felén túl Negredo góljával a spanyoloknak is megvolt az előny, így mindkét csapat vezetéssel mehetett az öltözőbe.

Mondhatni, hogy mind a finn, mind pedig a grúz támadók betonvédelembe ütköztek, nagy gólszerzési lehetőség egyik fél előtt sem adódott, mindkét vendég gárda kétszer találta el csupán vendéglátója kapuját. A spanyolok aztán Mata találatával biztossá tették a vezetést, míg egy országgal feljebb Toivio vétett öngólt, melynek köszönhetően a gallok is megduplázták előnyüket. A gólok sorát Benzema zárta, aki megszerezte ezzel a franciák harmadik gólját, míg a spanyolok többször nem rezgettek hálót.

Spanyolország - Grúzia 2-0 (1-0)
G: Negredo (26.), Mata (61.) ill. -

Franciaország - Finnország 3-0 (1-0)
G: Rybery (8.), Toivio (76.-öngól), Benzema (87.)  ill. -

Említésre méltó, hogy a csoport utolsó helyén végző Fehéroroszország a mai napon barátságos mérkőzés keretein belül megverte 1-0-ra a már vb résztvevő Japán válogatottat.

Az I csoport végeredménye:
1. Spanyolország 8 6 2 0 14:3 20 pont
2. Franciaország 8 5 2 1 15-6 17 pont
3. Finnország 8 2 3 3 5-9 9 pont
4. Grúzia 8 1 2 5 3-10 5 pont
5. Fehéroroszország 8 1 1 6 7-16 4 pont

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése